Woningen

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kapwoning - 1966, Heerenveen

Wil je meer weten over de duurzame toepassingen in deze woning of deze in de praktijk bekijken? Via dit formulier kun je de eigenaar vragen of je een afspraak kunt maken om op bezoek te gaan.Omschrijving

Woning uit 1966 volledig energieneutraal ZONDER WARMTEPOMP

Op 2 oktober 2017 werd officieel het gas afgesloten aan de Veluwelaan 24 in Heerenveen. Het is een bewuste keuze om duurzaam te gaan, de energie transitie zoals de regering het noemt,

De twee-onder-één-kap was matig geïsoleerd, dus isoleren, isoleren en binnen kon een update gebruiken. En als er dan toch verbouwd wordt, waarom dan niet meteen energieneutraal?

Als je geen aardgas aansluiting meer hebt, maar alleen stroom. Dit wordt all electric genoemd.  moet de verwarming, koken en warmwatervoorziening anders worden geregeld.

Aan de Veluwelaan 24 zijn de begane grond en eerste verdieping voorzien van superzuinige infrarood vloerverwarming. *amorfe metaal lint). Deze Amorfe Infrarood verwarming van HSI is door de geringe hoogte van een paar millimeter vrijwel overal toepasbaar. Het kan op beton en op een houten draagvloer én onder elke vloerafwerking. Waar de vloer niet aangepast kan worden, kan voor infrarood warmtepanelen gekozen.

Voor het tapwater is voor nu een elektrische boiler geïnstalleerd. Er is een Combi Quooker in de keuken geplaatst. Deze heeft een jaarverbruik van 300 Kw, welke zonder zonnepanelen 60 euro per jaar kost.  Met zonnepanelen kost warmwater en kokend water in de keuken 12 euro per jaar, en met de saldering kost de Quooker 0 euro  per jaar.

Ook de LED-verlichting aan bijdraagt. Er wordt gekookt op inductie.

Bij de bouw van de veranda hebben we het dak van zonnepanelen gemaakt. Deze wekken voldoende stroom op voor eigen gebruik en verwarming.

De voorzieningen zijn geleverd en geïnstalleerd door SBSAFE in Heerenveen. SBSAFE, de duurzame installateur  is gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen, verwarming en all electric oplossingen. 

Met de domotica oplossing wordt het verbruik geregeld en de gemeten wat het verbruik is.  Domotica regelt heel veel in het huis.
Het is niet alleen een op afstand bestuurd huis, maar de domotica maakt zelf beslissingen en dan wordt het een SMART huis.

Update:  We hebben nu een vol jaar opwekking met de zonnepanelen gehad en een volledig stookseisoen.

We hebben teveel opgewekt vorig jaar en hebben een maand termijn van  5 euro per maand.  VIJF EURO !

Kenmerken

Bouwjaar: 1966
Energielabel:
Soort: Twee-onder-een-kapwoning
Duurzame woning: Aardgasvrij, Energiezuinige woning, Nul-op-de-meter woning, Nulenergiewoning, Zeer energiezuinige woning, Bedrijfsmatig betrokken als: Ik heb een bedrijf in infraroodverwarming, zonnepanelen en domotica.

Toegepaste maatregelen

Installatieadvies, Ontwerpmaatregelen, Nul-op-de-meter woning, Duurzame vakantiewoning, Infraroodverwarming, Elektrische vloerverwarming, Elektrische wandverwarming, Zonnepanelen (PV), Centrale balansventilatie, Domotica, Temperatuurregeling per vertrek, Energiemonitor, Slimme meter, Led lampen, Inductie fornuis

Foto's


Extra informatie
Adviezen

We plaatsen zelf Infrarood vloerverwarming en Infraroodwandpanelen, en kunnen de bezoeker daarin adviseren. We leveren zonnepanelen en domotica oplossingen.

Toekomstplannen

De woning is nog niet helemaal af, maar er is voldoende te zienBeschreven maatregelen
Interviews

Gasloos zonder warmtepomp
De woning van Siebe Bosch uit Heerenveen is nul-op-de-meter. “Maar dat is over een jaar genomen”, licht hij toe. “Waar ik naar toe wil is een nul-op-de-dag woning.” Met deze zelfbedachte term geeft hij de wens aan, elke dag in het jaar energieneutraal te wonen. Een hele uitdaging, zeker gezien het feit dat de woning volledig elektrisch wordt verwarmd, zonder warmtepompinstallatie. Met plezier vertelt hij zijn ervaringen. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november is de woning van Siebe, samen met honderden andere woningen, te bezoeken.
Lees het hele interview >
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud