Woningen

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1936, PuttenOmschrijving

Betreft een voormalige woning uit 1936 die in 2004 grondig is verbouwd en onder meer voorzien is van vloerverwarming en een centraal stofzuigsysteem. Het dak is voor toenmalige begrippen goed geisoleerd met minerale wol. De beglazing is HR+ glas. In 2006 volgde een uitbreiding met een ruime woonkeuken, bijkeuken en schuur. Alle vertrekken zijn voorzien van vloerverwarming. Broodjesvloer Rc4 en muren geisoleerd met 10 cm dikke PIR-platen aan beide zijden voorzien van aluminiumlaag. In 2014 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd aan ons huis: in december is het oorspronkelijke huis nageisoleerd met Isopearls. Ook hebben wij de stap naar zonnepanelen gemaakt. In eerste instantie met 7.500Wp op het dak van ons bijgebouw. In december 2014 is daar nog 2.000 Wp bijgekomen in een veldopstelling. Wij maken gebruik van een optimizersysteem per paneel. De panelen leverden in 2014 meer dan wij in dat jaar aan stroom verbruikten. Per oktober 2015 draait bij ons een hybride cv-systeem. Indien het koud is verzorgt de HR-ketel het cv-water. Indien het boven de 5 grC is, neemt de warmtepomp het over. 1

Kenmerken

Bouwjaar: 1936
Energielabel:
Soort: Vrijstaande woning
Duurzame woning: Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie binnenkant, Spouwisolatie (spouwmuur), HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Vloerverwarming, HR-ketel (Cv-ketel), Ontwerpmaatregelen, Waterbesparing overig, Zonnepanelen (PV)

Foto's


Extra informatie
Toekomstplannen

aanpassen radiatoren door LTV exemplarenBeschreven maatregelen
Interviews

Bron: Bakker, K. & Groenbos, A. (november 2016). Kijkje in duurzaam huishouden. Landleven, 21e jaargang nummer 10, p.26-27.

Bron: Bakker, K. & Groenbos, A. (november 2016). Kijkje in duurzaam huishouden. Landleven, 21e jaargang nummer 10, p.26-27.
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud