Woningen

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1957, Wageningen


Omschrijving

Jaren '50 woning met een voor die tijd moderne en energiebewuste vormgeving: grote ramen op het zuiden en kleine ramen op het noorden. Renovatie in 2014 van energielabel F naar A++ met o.a. isolatie, Hout-CV-haard, grote zonneboiler, WTW, zonnepanelen. Dankzij isolatie en goede zonwering kon de oude airco eruit. Aanpak met bouwteam van eigenaren, architect, aannemer en installateurs.

Kenmerken

Bouwjaar: 1957
Energielabel: A++
Soort: Vrijstaand
Duurzame woning: Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie binnenkant, Spouwisolatie (spouwmuur)Foto's


Beschreven maatregelen


Beschrijving (na)isolatie van de woning

In 2014 verbouwing met maatregelen van F-label naar A++ label. In 2018 deel van de beglazing extra vervangen naar extra isolerend dubbel glas.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Erg tevreden over zonneboiler (70 vacuümbuizen), waardoor we van mei t/m september geen hout of gas verbruiken.

Adviezen

We hebben voor de verbouwing gewerkt in een bouwteam met aannemer, installateurs en architect (tevens bouwbegeleider). Dit bleek een goede keuze en heeft ons veel gebracht, zowel qua bepaling welke installaties en het wegwerken van de leidingen.

Ervaringen

Met de verbouwing hebben we de airco uit de slaapkamer verwijderd. Ook met de afgelopen hete zomer (2019) hebben we daar geen spijt van. De woning blijft dankzij goede buitenzonwering en dakisolatie koel genoeg om goed te slapen.

Toekomstplannen

Bij einde levensduur cv-ketel overwegen we een warmtepomp


Scroll naar top