Woningen

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1972, Oss



Omschrijving

In oktober 2017 hebben we dit vrijstaand huis gekocht. Het huis was erg gedateerd en hebben we daarom grondig gerenoveerd. In een relatief kort tijdsbestek is er veel op ons afgekomen en over elke beslissing hebben we gekeken wat de meest rendabele / pragmatische oplossing was. Duurzaamheid (mn energieverbruik) heeft hierin een belangrijke keuze gespeeld. Met betrekking tot energieopwekking zijn zoveel mogelijkheden en er is niet één standaard oplossing de beste. Soms een erg lastige keuze door de tegengestelde adviezen. De keuzes welke we gemaakt hebben zijn pragmatisch, betaalbaar en comfortabel.
We zijn begonnen met isolatie (vloer, gevel, ramen en daken), vervolgens hebben we (vanzelfsprekend) gekozen voor een keuken zonder gas, zonnepanelen op het dak en een hybride warmtepomp i.c.m. vloerverwarming.
Energieverbruik bedraagt slechts enkele tientjes per maand (gezin met 3 kinderen).
In de toekomst willen we nog evt een warmtepompboiler of het ei van Columbus om energie op te slaan.

Kenmerken

Bouwjaar: 1972
Energielabel: A++
Soort: Vrijstaande woning
Duurzame woning: Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie buitenkant, Spouwisolatie (spouwmuur), Na-isolatie vloer, Drievoudig glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Hybride warmtepomp, Vloerverwarming, Zonnepanelen (PV), Natuurlijke ventilatie, Domotica, Temperatuurregeling per vertrek, Thermostatische radiatorkranen, Slimme meter, Led lampen, Inductie fornuis, Energiezuinige wasmachine, Energiezuinige vaatwasmachine, Energiezuinige koelkast, Energiezuinige vriezer, Zuinige wasdroger, Gordijnen

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Bestaande spouwmuren zijn geisoleerd.

Hoe is de ventilatie geregeld?

Natuurlijke ventilatie

Toekomstplannen

In de toekomst wil ik een evt een powerwall plaatsen als de salderingsmogelijkheid verdwijnt. En later wil ik de accu van de electrische auto gebruiken in mijn eigen elec grid om dat ook als energie buffer te kunnen gebruiken. De laadpaal moet dus niet alleen kunnen laden, maar moet ook terug kunnen leveren (bi-directionaal). Nog verder in de toekomst kijk ik ofdat ik warmte kan opslaan in een zoutbuffer, maar dat moet nog verder ontwikkeld worden.



Beschreven maatregelen
Interviews

Van renovatiewoning tot duurzame familiewoning

Stefan van der Velden en zijn vrouw kochten een jaren ‘70 woning in Oss die vrijwel zeven jaar leegstond. In oktober 2017 begon het sloopwerk en in februari 2018 was de woning duurzaam opgeknapt. Familie Van der Velden doet al een jaar enthousiast mee met de Nationale Duurzame Huizen Route. Wie inspiratie op wil doen of zijn woning gaat verduurzamen kan de woning op 2 en 9 november bezoeken, of langsgaan bij honderden andere huiseigenaren in heel Nederland.

Lees het hele ervaringsverhaal >

 

 

DTV nieuws: Regio doet mee aan Duurzame huizenroute: 'We proberen alles te doen om klimaatopwarming tegen te houden'

Bron: DTV Nieuws 




Scroll naar boven
Ga naar de inhoud