Woningen

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 2019, StramproyOmschrijving

Er is bewust gekozen om te investeren in houtskeletbouw (prefab en duurzaam hout) en extra isolatie van buitenwanden (minimaal 8,4 m2 K/W), dakopbouw (minimaal 11,1 m2 K/W en vloer (minimaal 6,9 m2 K/W), driedubbel glas en verwarming via WTW en voor het plaatsen van zonnepanelen en zonneboiler. Voor de vriesdagen en de heel warme dagen zoals  zomer 2020 hebben we een lucht-lucht warmtepomp (is airco)  in de woonkamer/ keuken. Bij de inrichting (keuken, vloeren, trap, gordijnen ) is gekozen voor duurzame, lichte en herbruikbare materialen. Door te kiezen voor ondernemers uit de buurt blijven de transportafstanden kort. Toiletten kunnen met hemelwater worden gespoeld. De tuinaanplant met o.a. fruitbomen en wilgenknotbomen langs de dorperlossing geeft een verbetering van de biodiversiteit en er er blijft zicht op het mooie traditionele landschap met doorkijkjes. Ons tuinplan is gemaakt in overleg met de vogelbescherming.

Kenmerken

Bouwjaar: 2019
Energielabel: A++++
Soort: Vrijstaande woning
Duurzame woning: Nul-op-de-meter woning, Aardgasvrij, Passiefhuis, Huis met eco-materialen, Houtskeletbouw,

Toegepaste maatregelen

Drievoudig glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Led lampen, Inductie fornuis, Regenwaterafkoppeling

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

We hebben gekozen voor een verdubbeling van gevel, dak en vloerisolatie. Het idee is: Wat er niet verloren gaat aan warmte hoef je in de winter ook niet toe te voegen aan warmte. Ook in de zomer is een heel dikke isolatie heel prettig. We hebben tripel beglazing.

Beschrijving energievoorziening van de woning

We hebben een zonneboiler voor warm water. Verder hebben we een WTW en een naverwarmer op de WTW van 1000 W, dat is voldoende als de temperatuur niet onder de 0oC komt of 's middags de zon schijnt. Voor vriesdagen (zonder zon) en voor heel warme dagen (zomer 2020) een lucht lucht warmte pomp.

Hoe is de ventilatie geregeld?

mechanisch via WTW

Ervaringen

Zomer is mbv van screens nog aanvaardbaar qua warmte. Wel nachtventilatie via bijpas WTW toegepast! Winter tot december constante temp van 20 oC bij bewolkt weer en 21 oC. Bij vriesdagen zoals begin december2020 zakt de temperatuur naar 19 oC. Daarom wordt in januari 2021 een lucht- lucht warmte pomp geplaatst.Beschreven maatregelenScroll naar boven
Ga naar de inhoud