De Duurzame Huizen Route bestaat 10 jaar!

Wat ooit in 2012 begon als lokaal initiatief voor huiseigenaren op de Veluwe, is uitgegroeid tot een landelijk platform voor en door 2.000+ huiseigenaren. We zijn dankbaar dat we al zo lang deze mooie community mogen faciliteren, samen met de huiseigenaren, bezoekers, gemeenten, ambassadeurs en partners. Bekijk de mooie momenten van de afgelopen 10 jaar, zoals de verkiezingen, enthousiaste huiseigenaren die hun verhaal vertellen en het 100e en 1.750e aangemelde huis. Feest!

De Nationale Duurzame Huizen Route door de jaren heen

2012-2015 | De start van de Duurzame Huizen Route

Gerard en Eva Petra Simon startten de Veluwse Huizenroute in 2011 in de regio Noord-Veluwe. Acht gemeenten deden mee aan dit regionale evenement. Zo’n dertig huiseigenaren stelden enthousiast hun duurzame woning open voor geïnteresseerde bezoekers. In 2012 werd het evenement nog een keer regionaal georganiseerd en in 2013 werd het een landelijke activiteit > de Duurzame Huizen Route was geboren!

Met de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen huiseigenaren in heel Nederland meedoen en andere huiseigenaren op ideeën brengen. In 2014 kwam een eerste fotoshoot voor het promotiemateriaal, de website ging online en de 100e huiseigenaar melde zich aan.

De eerste fotoshoot in 2014
De website ging online! (2013)
Huiseigenaar Frans van den Berg uit Utrecht ontvangt bloemen: hij is de 100e huiseigenaar die zijn huis aanmeldde! (2014)
Bezoekers in november 2015 tijdens Duurzame Huizen Route.
Al 3 jaar de Duurzame Huizen Route!

2016 – 2019 | De eerste thematours en een drukbezochte opening

In het voorjaar van 2016 gingen ook de eerste thematours van start. In het najaar was er weer de Duurzame Huizen Route. Steeds meer huiseigenaren delen hun verhaal via het platform, maar ook in de media, zoals familie Bruggers uit Putten.

Een huiseigenaar vertelt over het ventilatiesysteem van zijn huis tijdens één van de thematours in 2016.
“Onze tip is om te beginnen met isoleren van muren en daken”. Familie Bruggers deelt hun duurzame verhaal in magazine Landleven.
De feestelijke en drukbezochte opening van de Duurzame Huizen Route op 5 november 2016, te Leeuwarden.
Ook in 2017 weer een vrolijke fotoshoot, met prachtig weer.
Huiseigenaren vertellen enthousiast hun verhaal, zoals Henk Kasper (2017).
Het 1.000e huis meldde zich aan! Remco en Wiebe maakte hun huis uit 1928 volledig gasvrij. (2018)

Elke twee jaar wordt de Verkiezing Duurzaamste Huis gehouden. In 2018 was de allereerste. Een deskundige jury kiest per woningcategorie één winnaar. Daarnaast stemt het publiek op een publieksfavoriet.

Bij deze verkiezing werden diverse huiseigenaren in het zonnetje gezet met felicitaties en bloemen. 💐

2020 – 2022 | Het platform groeit

De afgelopen jaren groeide het platform van de Duurzame Huizen Route enorm. Inmiddels doen al ruim 1.750 huiseigenaren mee! Wat mooi om samen met al deze huiseigenaren te werken aan een duurzamer Nederland.

Het 1.250e huis meldde zich in 2019 aan bij de Duurzame Huizen Route!
In 2020 meldden Mirjam en Burret uit Zaandam hun woning aan. Ze is de 1.500e woning op het platform. Feest! 🎉
En in 2021 werden bloemen uitgereikt aan familie Biewenga. Dit jonge stel is met hun aardgasvrije jaren ’90-woning het 1.750e huis.
De Duurzame Huizen Route in 2021 werd feestelijk geopend bij huiseigenaar Marc Koene in Leiden.
We deden in 2022 weer een gave fotoshoot bij twee gezinnen in Amersfoort.
Vrolijk gezin dat graag op de foto ging voor de nieuwe promotiematerialen.

Deel jouw verhaal dit jubileumjaar

En daar is dan in 2022 het jubileumjaar! Wil jij iets delen over de verduurzaming van jouw huis? Heb je tijdens een bezoek een mooi, grappig of leerzame ervaring opgedaan? Of heb je nog mooie foto’s? Alle verhalen en foto’s zijn zeer welkom. We delen ze graag tijdens dit jubileumjaar. Laten we er samen een feestje van maken! 🎉

Via het contactformulier kun je je ervaring met ons delen.

Blijf op de hoogte van de feestelijkheden dit jaar, door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud