2022: een jaar vol duurzame verhalen en ervaringen

Het jaar is voorbijgevlogen. Ook in 2022 zijn er weer duizenden mensen op weg geholpen naar een duurzamer huis. Daarnaast was dit natuurlijk niet gewoon een jaar voor de Duurzame Huizen Route, maar het jubileum jaar waarin verbinding en ontmoeting centraal stond. In dit bericht blikken we terug op de hoogtepunten van dit afgelopen jaar.

Thematours

Ook dit jaar waren er thematours met uiteenlopende onderwerpen: van het energiezuinig maken van een oude stadswoning tot verduurzamen met beperkt budget. Bijna 200 bezoekers zijn geïnspireerd en verder op weg geholpen. Lees hier meer over de Thematours.

Nationale Duurzame Huizen Route

Op woensdag 26 oktober werd de tiende editie van de Duurzame Huizen Route officieel geopend bij huiseigenaar Diane Bakker in Axel. De twee zaterdagen daarop openden zo’n 470 huiseigenaren hun deuren voor bijna 4.000 bezoekers. Het was onwijs mooi om te zien dat zoveel huiseigenaren ook dit jaar hun kennis en ervaringen uitwisselden. Lees de hele terugblik hier.  

“Ik raad iedereen aan om een duurzaam huis te bezoeken. Laat je net als ik inspireren om daarna zelf aan de slag te gaan!”

– Bezoeker Maarten

Jubileumfeest

Dit was een speciaal jaar voor de Duurzame Huizen Route, want al 10 jaar lang delen huiseigenaren hun duurzame verhalen met anderen. Dit moest natuurlijk goed gevierd worden! Samen met een zaal vol enthousiaste huiseigenaren stond het feest helemaal in het teken van verbinding en ontmoeting. Gedeputeerde van Gelderland, Peter van ’t Hoog, zette alle huiseigenaren in het zonnetje. Ook mede dankzij de presentatie van ambassadeur Hella van der Wijst was dit een hele geslaagde dag. Bekijk het jubileumfeest hier terug.

Al met al was 2022 een geslaagd jaar waarin weer veel duurzame verhalen en ervaringen met elkaar zijn gedeeld. Ook voor 2023 staan er leuke dingen op de planning. Benieuwd wat? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief of volg de Nationale Duurzame Huizen Route op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud