Ook deze zaterdag kun je op bezoek!

Een kijkje bij dakisolatie op zolder, luisteren naar het geluid van de warmtepomp of uitleg over de kosten van het ventilatiesysteem. Ook deze zaterdag kun je tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route weer een inkijkje krijgen in de mogelijkheden van duurzaam wonen. Bewoners vertellen over hun aanpak, successen én leermomenten bij het verduurzamen van hun huis. Je kunt komende zaterdag bij deze vier en honderden andere woningen op bezoek.

Hoekwoning – 1978, Amersfoort

Dit hoekhuis is sinds 2016 aardgasvrij. De huiseigenaar heeft als doel om een nul-op-de-meterwoning te creëren en dat is grotendeels gelukt! Zo heeft de huiseigenaar onder ander een lucht/water warmtepomp laten installeren en is er flink geïsoleerd.

Tussenwoning – 1934, Castricum

Deze tussenwoning is in 2016 verduurzaamd tot een nul-op-de-meterwoning. De huiseigenaar heeft onder andere een lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming laten installeren en de woning heeft 14 zonnepanelen.

Vrijstaande woning – 1911, Scharendijke

Van bouwval naar energiezuinige woning. Tijdens het verbouwen, heeft de huiseigenaar meteen duurzame maatregelen genomen als PVT-panelen, een hybride warmtepomp en isolatie.

Twee-onder-een-kapwoning – 1986, Assen

Deze huiseigenaar is de uitdaging aangegaan om een ​​huis van 1986 nul-op-de-meter te krijgen zonder de isolatie van het huis. Dit is onder meer gelukt door een domoticasysteem met een lucht warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud