Deelname van gemeenten

De Nationale Duurzame Huizen Route is sinds 2013 een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. De organisatie verbindt lokale initiatieven en actieve inwoners binnen gemeenten, waardoor bezoekers de mogelijkheid krijgen om duurzame verhalen van huiseigenaren te lezen. Deze ongekleurde ervaringen stimuleren hen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning. 

Gemeenten kunnen op elk moment aanhaken bij de Duurzame Huizen Route. Door deelname aan het initiatief laat u als gemeente de meerwaarde zien van de individuele inzet van huiseigenaren. Inwoners voelen zich gesteund door hun gemeente wanneer deze hen helpt bij het uitlichten van de duurzame voorbeelden. De Nationale Duurzame Huizen Route biedt verschillende samenwerkingsvormen aan. Twee daarvan worden hier toegelicht: 

Basispakket

Bij deelname aan de Duurzame Huizen Route, ontvangt de gemeente een basispakket. Het basispakket bestaat o.a. uit een gemeentepagina op de website, de beschikking over promotiemateriaal en promotieteksten die de gemeente kan gebruiken op de gemeentelijke website, de krant en op sociale media. Daarnaast ontvangt een gemeente door het jaar heen regelmatig updates en een jaarverslag. 

Aanvullend pakket

Er komt veel op gemeenten af op het gebied van duurzaamheid en vaak ontbreekt het aan tijd om de gestelde doelen te halen. Daarom biedt de Duurzame Huizen Route extra ondersteuning in de vorm van een aanvullend pakket. Met dit aanvullend pakket voert de organisatie meerdere activiteiten uit in de gemeente, waardoor ervaringsverhalen het hele jaar door op een positieve manier onder de aandacht worden gebracht: 

  • Organisatie van een excursie (thematour)
  • Artikel met lokale voorbeelden
  • Gerichte promotiecampagne
  • Jaarlijks analyserapport

Bent u geïnteresseerd om als gemeente deel te nemen? Neem dan contact met ons op:
Tel: 0525-701193

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud