Nationaal Duurzaamheidscafé

Het Nationaal Duurzaamheidscafé 
De duurzame huizen van nu


Wanneer: 27 november, vanaf 20:00 uur (live)
Presentatrice: Hella van der Wijst
Gasten: Harm Valk, Gerrit Hiemstra en de zes winnaars van de verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland
 

De allereerste live-uitzending van het Nationaal Duurzaamheidscafé staat in het teken van duurzaam wonen: nu én in de toekomst. Kennis en ervaringen wisselen elkaar af. Verschillende gasten schuiven online aan tafel bij presentatrice Hella van der Wijst. Het wordt een avond vol inspirerende voorbeelden en inzichten voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Welkom!
 

Op het programma: 

  • In gesprek met zes huiseigenaren (tevens winnaars van de verkiezing) over hun ervaring met duurzaam wonen.
  • Muzikale bijdrage van David Heijmans
  • In gesprek met Gerrit Hiemstra (weerpresentator bij NOS) en Harm Valk (adviseur & autoriteit op het gebied van duurzaam bouwen) over nut en noodzaak van het verduurzamen van woningen.
  • Onderwerpen o.a.: Duurzaam wonen - meer dan energie besparen. Is duurzaam wonen alleen voor rijken? Investeer je zelf of wacht je op een plan van de overheid? Stap voor stap verduurzamen.
     

Op 27 november kun je via onderstaande livestream deelnemen aan het café: 

Praat mee via de chat of social media via de hastags #duurzaamheidscafé en #NDHroute.


 

Presentatrices:

    

 

Gasten: 
Partners & sponsoren

De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Fryslân, Drenthe, Gelderland, Zeeland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Volksbank. 

                        

 

Verder praten met een huiseigenaar?

Tot half december kunnen bezoekers zich inschrijven voor een online videogesprek met een ervaren huiseigenaar. De huiseigenaar geeft de bezoekers een uniek kijkje achter de schermen van duurzaam bouwen en wonen: van het plan, de verbouwing en uiteindelijk het resultaat. Ben jij benieuwd of iemand jouw vragen kan beantwoorden? Bekijk de online woningen >>