Eerlijke verhalen over warmtepomp, isoleren en andere duurzame stappen

PERSBERICHT 11 DECEMBER 2023

Wie aan de slag gaat met duurzame stappen in huis, komt voor allerlei vragen te staan. Via de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen geïnteresseerden zien welke keuzes andere mensen hebben gemaakt en hoe dat heeft uitgepakt. Huiseigenaren delen hun kennis en geven graag tips. Bijvoorbeeld over de warmtepomp, isolatiefolie of andere duurzame maatregelen. Op dit landelijke platform is het mogelijk om woningprofielen te bekijken, vragen te stellen of om een afspraak te maken om bij verschillende duurzame woningen binnen te kijken.

Het huis van Wouter en Marian uit Ruinerwold is één van de 2.250 duurzame voorbeeldwoningen die op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route staat. Ze delen graag meer over hun ervaringen. “We vinden het leuk om over ons huis te vertellen. We weten hoe moeilijk het kan zijn om alle informatie te vinden. Daar helpen we graag bij.”

Van isolatiefolie tot warmtepomp
Op de website zijn allerlei soorten voorbeeldwoningen te vinden: van een appartement tot rijtjeshuis. Op elk profiel is te lezen met welke duurzame maatregelen huiseigenaren ervaring hebben. Zowel met grote als kleine maatregelen. Denk aan isolatiefolie, energiezuinige apparaten, zonnepanelen, ventilatiesystemen of bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp.

Stel een vraag en bezoek op afspraak
Op het profiel van de bewoners is te lezen over welke maatregelen zij enthousiast zijn en wat zij anders zouden doen. Daarnaast is het mogelijk om via de button ‘Stel een vraag’ of ‘Bezoek op afspraak’ in contact te komen met hen. Wie meer inspiratie en informatie wil opdoen, kan terecht op: www.duurzamehuizenroute.nl

Over de Nationale Duurzame Huizen Route  
De Nationale Duurzame Huizen Route wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, 133 gemeenten en provincies.


Download hier het persbericht

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud