‘Door het samen te doen, kom je tot de beste oplossingen’

Interview – Van energiezuinig naar nulenergie
De woning van de familie Feuerhahn is een energiezuinig jaren ’30 huis in het Soesterkwartier in Amersfoort. Toen de familie de woning in 2007 kocht waren alle ramen voorzien van enkelglas, was het er tochtig en waren er alleen twee kleine gaskacheltjes om de woning mee te verwarmen. Om het huis comfortabel te maken en het energieverbruik te verminderen ging de familie aan de slag met renovatie. Er werd gestart met het aanleggen van centrale verwarming, een elektranet en isolatie. ‘’Door vloer-, spouwmuurisolatie en dubbelglas is het huis comfortabeler geworden en is het energieverbruik gedaald. Maar we zijn er nog niet!’’ aldus Yvonne Feuerhahn. De familie streeft naar een ‘nulenergiewoning’ en daarvoor moet nog het één en ander gebeuren. Yvonne Feuerhahn: ‘’We willen graag het dak luchtdicht isoleren, kieren dichten, een zonneboiler plaatsen en ventilatie met warmteterugwinning toepassen. Dit staat allemaal nog op ons to-do lijstje, want we vinden het belangrijk om aanpassingen zo goed mogelijk te doen en eerst te sparen voor de beste oplossing’’.

Samen met buren
De familie Feuerhahn heeft diverse duurzame toepassingen samen met de buurt doorgevoerd. Zo hebben ze samen met 13 buren spouwmuurisolatie laten aanbrengen. Yvonne Feuerhahn vertelt ‘’Het is nuttig en leuk om samen met je buren met zo’n project bezig te zijn. Door het samen te doen kom je tot de beste oplossing, iedereen heeft namelijk een andere inbreng en dat houdt je scherp. Daarnaast krijg je korting en betere garanties. Het is ons goed bevallen en ik kan het iedereen aanraden.’’ De woning van de familie Feuerhahn staat in de buurt bekend om de diverse duurzame toepassingen en daardoor is Yvonne Feuerhahn ook een aanspreekpunt geworden voor de buurt op het gebied van duurzaam en energiezuinig wonen.

Yvonne Feuerhahn is enthousiast over haar woning en kan goed vertellen over haar ervaringen. Ze vindt het een aanrader voor iedereen die meer te weten wil komen over duurzaam wonen!

Terug naar ervaringsverhalen >>
Naar de woning van fam. Feuerhahn >>
Bekijk de pagina van gemeente Amersfoort >>

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud