Gemeente Amersfoort
De gemeente Amersfoort doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Amersfoort. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Onder architectuur gebouwde vrijstaande woning op een kavel van ca. 1000 m2
Hoekhuis 1978, buitenmuur isolatie, warmtepomp, zolder isolatie, vloerverwarming, zonnepanelen, vloerisolatie en triple glas.
Wij hebben een jaren '30 tussenwoning in de wijk het Soesterkwartier volledig energieneutraal gemaakt. Door energiebesparende maatregelen, 23 zonnepanelen en een warmtepomp.
Na de stap van F naar D is onze droom van duurzaam wonen uitgegroeid naar energieneutraal wonen.
In 2020 gedaan: Lucht/water warmtepomp; vloerverwarming en nieuwe radiatoren; Alles HR++ glas; Extra vloerisolatie; Extra dakisolatie en dakkapel; Douche WTW; Extra zonnepanelen (nu 16); Inductie k
Sinds november 2016 is ons huis uit 1932 energieneutraal. O.a. door een lucht/water warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie en energiezuinige apparaten.
Karakteristieke vooroorlogse woning. Toen ik de woning aankocht werd er nog gestookt met gashaarden en waren er geen isolatie maatregelen getroffen.
Ik heb mijn huis behoorlijk geïsoleerd. Het dak en de gevel (voorzetwanden) heb ik zelf gedaan met glaswol. Ik heb nieuwe kozijnen met HR+++ glas laten plaatsen.
Ik heb een vrijstaande woning jaren 40 met een inhoud van 230 m2.
totaal gereoveerd met een grondgebonden warmtepomp en overal laag temperatuur vlvw.
Ik heb een klimaatbestendige voortuin. Alle tegels zijn eruit en vervangen door zand en schelpen. Zo kan het regenwater makkelijk in de bodem zakken. De regenpijp is afgekoppeld van het riool.
Energiezuinige jaren '70 woning met wand- en vloerisolatie, drievoudig glas en milieuvriendelijk erf.
Naar achter uitgebouwde tussenwoning. Bij de verbouwing is een volledig geïsoleerde betonnen vloer met vloerverwarming op de begane grond toegepast.
The Lake House is op afspraak geopend: info@thelakehouse.one.
Wij kunnen u helpen met een geïntegreerd traject: van idee, naar ontwerp en bouw.
Monumentale woning met o.a.
- Dak-, wand- en vloerisolatie
- HR++ glas
Ons huis stamt uit 1937 en ondanks alle veranderingen ademt 't huis nog veel historie.
Kom 12 november kijken naar mijn warmte genererende serre die in de koudere maanden warmte plus extra ruimte biedt aan de woonkamer.
Ik heb diverse energie besparende maatregelen aangebracht zoals, spouwmuur isolatie, dak isolatie (binnenzijde), dubbel glas, HR-ketel, kruipruimte isolatie.
Ons huis heeft een warmtepomp en zonnepanelen. Geen gasaansluiting nodig. Elke kamer heeft een thermostaat. Bij warm weer koelt de installatie het huis een aantal graden.
Volledig zonnendak, warmtepomp met grondlus, groendak, regenwaterberging, infiltratie duurzame houtenkozijn, gevelbekleding en volledige ledverlichting.
Jaren '30 twee onder één kap woning welke we volledig moesten renoveren bij aankoop.
Bewoner = Architect.
Sinds eind augustus 2016 wonen we in onze nieuwe oude bouwval van begin 1900. Volledig afgebroken om het huis volledig geïsoleerd weer op te bouwen.
Ons huis is een oud fabriekje aan de rand van de binnenstad van Amersfoort.
Vanaf 2015 zijn we bezig met renoveren.
Een 110-jaar oud huis naar energie neutraal? Toen we in 2017 aan onze renovatie begonnen, kregen we vooral te horen dat dat niet mogelijk is.
Afgelopen jaar hebben wij onze benedenverdieping verbouwt en verduurzaamt. Maatregelen die we hebben genomen:
Wij hebben ons oude huis (bouwjaar: 1911) zo duurzaam mogelijk geprobeerd te verbouwen.
Dertiger jaren hoekwoning. Met een pakket aan maatregelen rond 2009 van energielabel E naar energielabel B gebracht.
Woonhuis, helft van dubbel en geschakeld met een garage, gasloos, all electric, warmtepomp, zonnepanelen, nul-op-de-meter, monitoring energie en klimaat door Be-Next.
- dakisolatie aan de buitenkant op de oudbouw;
- monumenten HR glas hele huis (betere isolatiewaarde kan niet volgens de deskundigen want dan beschimmelen de muren);
- 1 van 2
- volgende ›