Het verhaal achter het gezin op de foto’s

Voor de foto’s die we gebruiken bij de promotie van de Duurzame Huizen Route gaan we elk jaar langs bij één van de deelnemende huiseigenaren voor een gezellige fotoshoot. Dit jaar waren wij te gast bij Raymond, Diana, Jasper en Sophie uit de gemeente Waalre. Ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en voor het delen van jullie mooie verhaal! De leuke foto’s die we in en rondom hun duurzame woning hebben gemaakt, vind je naast de socials ook terug op het promotiemateriaal en de website.

Toen de kinderen groter werden, werd hun jaren ’20-hoekhuis toch iets krap. Raymond en Diana moesten daarom kiezen: verhuizen of verbouwen. Ze kozen voor het tweede en gingen aan de slag met hun woning. Tijdens de verbouwing besloten ze om ook meteen te verduurzamen. “Nu is alles elektrisch en gebruiken we geen gas meer,” vertelt Raymond.

Natuurlijke materialen
Omdat de woning krap werd, moesten ze uitbouwen. Hierbij hebben ze onder andere gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Ook bij het isoleren van de woning hebben ze biobased materialen gebruikt. Zo hebben ze de vloer na-geïsoleerd met vilt. Met de genomen isolatiemaatregelen, kunnen ze de warmte goed in hun huis houden.

Perfect wooncomfort
Ze verwarmen hun woning door middel van infrarood vloerverwarming. Dit zijn dunne matjes die onder de vloer liggen. “Deze manier van verwarmen werkt voor ons perfect, omdat het binnen een paar minuten voelbaar is,” geeft Raymond aan. Het warme water dat het gezin gebruikt, verwarmen ze elektrisch met een doorstroomapparaat en een elektrische kraan in de keuken. “Ons wooncomfort is nu perfect!”

Op het dak van de schuur liggen de veertien zonnepanelen waarmee ze hun elektriciteit opwekken en een klein deel van deze opgewekte elektriciteit kunnen ze opslaan met hun thuisbatterij.

Doe het snel
Omdat Raymond en Diana zelf ook eerst bij anderen in de buurt hebben gekeken, helpen ze nu ook graag anderen op weg met hun ervaringen. Hun tip voor mensen die ook aan de slag willen: “Kijk naar wat er nodig is en wat je budget is. Informeer bij de juiste bronnen én doe het snel. Voor je het weet sta je achter in de rij, omdat iedereen dezelfde maatregel wilt uitvoeren.”


Scroll naar boven
Ga naar de inhoud