De Duurzame Huizen Route voor inwoners

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Inwoners kunnen via de website het hele jaar door voorbeelden bekijken, ervaringsverhalen over duurzame maatregelen lezen en in contact komen met ervaren huiseigenaren.

1. Woningprofielen bekijken op de website

Het bekijken van herkenbare voorbeelden geeft inwoners vertrouwen en handvatten om zelf ook aan de slag te gaan. Via het woningprofiel of een ervaringsverhaal vertellen de bewoners van meer dan 2.000 duurzame huizen welke stappen zij hebben gezet en wat hun belangrijkste ervaringen zijn.

2. Een vraag stellen aan de bewoners

Een inwoner kan via de woningprofielen in contact komen met de bewoners. Vaak vragen ze om aanbevelingen van goede installateurs, inzicht in de kosten of opbrengsten en waar zij rekening mee moeten houden bij het zetten van soortgelijke stappen.

3. Op bezoek bij een duurzaam huis

Om een goed beeld te krijgen van de werking en het effect van duurzame maatregelen, vinden mensen het vaak fijn om een woning te bezoeken. Zo kunnen ze de aanpassingen in het echt bekijken en spreken ze de bewoners uitgebreid over hun ervaringen. Huiseigenaren die het leuk vinden om door het jaar heen bezoekers te ontvangen, hebben dit aangegeven op hun woningprofiel.

4. Binnenkijken bij de buren tijdens de open dagen

Op zaterdag 26 oktober & 2 november 2024 openen honderden huiseigenaren hun deuren voor bezoekers tijdens de landelijke open dagen. Inwoners kunnen zo op een hele laagdrempelige manier kennis maken met duurzaam wonen. Inwoners kunnen zich vanaf begin oktober inschrijven voor een bezoek aan één of meerdere huizen.

Door middel van de promotiepakketten, persberichten, gedrukt promotiemateriaal, campagnes en activiteiten kun je inwoners op de hoogte brengen van de Nationale Duurzame Huizen Route. Bekijk hier het beschikbare materiaal >

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud