Gemeente Dantumadiel

De gemeente Dantumadiel doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

De Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Dantumadiel. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!

Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Omschrijving

Wij wonen met 3 generaties (7 personen) in een stelpboerderij, we hebben vanaf 2006 verschillende energiebesparende maatregelen getroffen (in eigen beheer).

Bouwjaar 1936
Energiezuinige woning
Bouwjaar 2017
Plusenergiewoning, Aardgasvrij, Passiefhuis
A+++
Omschrijving

We hebben een nieuwe woning gebouwd, ik ben ook aannemer van beroep. Ons huis is energieneutraal, extra geisoleerd. We hebben zonnepanelen. We zijn vooral erg blij met onze infraroodverwarming.

Bouwjaar 2015
Energiezuinige woning, Nulenergiewoning, Aardgasvrij, Houtskeletbouw
A