Locatie

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kapwoning - 1921, Voorschoten


Omschrijving

We hebben deze woning in maart 2018 gekocht. Het is een twee-onder-een kap woning uit 1921, die in de jaren zestig grondig is verbouwd. Daarbij zijn zowel binnen als buiten veel karakteristieke elementen verloren gegaan. Met een architect en aannemer, en heel veel doe-het-zelf werk, zijn we het huis aan het verduurzamen, waarbij we tegelijkertijd proberen om het huis weer te restaureren en de oorspronkelijke uitstraling te herstellen. 
We hebben de hele schil grondig geisoleerd, met een omgekeerde vloer op zand, voorzetwanden, HR++ glas en een nieuwe dakopbouw met isolatie en PV panelen. Waar mogelijk zijn de gevels aan de buitenzijde geisoleerd en afgewerkt met stucwerk. Het hele huis is voorzien van LT vloerverwarming. Verdere installaties zijn mechanische afzuiging, douche WTW. We zijn nog niet klaar, naast de nodige afbouw staat een alternatief voor de HR ketel nog op ons lijstje.

In eerste instantie type c mechanische ventilatie. Daar kregen we spijt van, dus in 2020 hebben we alsnog een type d wtw installatie geinstalleerd. In ons geval was dat mogelijk zonder het hele huis op de kop te hoeven zetten, vaak zal dat alleen tijdens een grote verbouwing gerealiseerd kunnen worden.

Kenmerken

Bouwjaar: 1921
Energielabel: A++
Soort: Twee-onder-een-kap
Duurzame woning: Energiezuinige woning

Toegepaste maatregelen

Energielabel, Bouwkundig advies, Installatieadvies, Architectuur, Dakisolatie bij bouw, Na-isolatie gevel binnenkant (gevelisolatie), Na-isolatie gevel buitenkant (gevelisolatie), Vloerisolatie bij bouw, Na-isolatie vloer, HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Hout, Leidingisolatie, Buffervat, Vloerverwarming, Warmtewisselaar douche, Zonnepanelen (PV), Mechanische afvoer ventilatie, Ventilatieroosters, Temperatuurregeling per vertrek, Led lampen, Inductie fornuis, Energiezuinige vaatwasmachine, Energiezuinige koelkast, Energiezuinige vriezer, Tuininrichting, Actieve zonwering

Foto's
MaatregelenScroll naar top