Locatie

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kapwoning - 1972, Hoevelaken


Omschrijving

Ons huis is een Twee-onder-één-kap uit 1972. We zijn hier in januari 2018 komen wonen en hebben met een grondige verbouwing een warmtepomp aangelegd en zijn volledig van het gas af. Het huis is grotendeels geïsoleerd (schelpen in de kruipruimte, inwendige dakisolatie, muurisolatie, dubbelglas). Op alle verdiepingen ligt vloerverwarming. Via Zon op Nijkerk hebben we 22 zonnepanelen liggen op Smink2, het dak van het Bedrijf Smink in Amersfoort. 

Kenmerken

Bouwjaar: 1972
Energielabel:
Soort: Twee-onder-een-kap
Duurzame woning: Zeer energiezuinige woning, Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie binnenkant, Kruipruimte/ kelderisolatie, Spouwisolatie (spouwmuur), Bodem/water warmtepomp vertikale collector, Vloerverwarming, Mechanische afvoer ventilatie, Inductie fornuisFoto's


Beschreven maatregelen


Beschrijving (na)isolatie van de woning

Zolder: glaswol 12 cm dikte Kruipruimte: schelpen Spouw: Neopixels Premium

Beschrijving energievoorziening van de woning

Hoofdverwarming: warmtepomp (water/bodem, 200 meter diep geboord). Eventuele bijverwarming: houtkachel woonkamer. Deze is normaal niet nodig, maar geeft gezelligheid, kan verwarmen in voor- en nazeizoen (in de avond bijvoorbeeld) en kan als noodverwarming dienen. Energieopwekking: 22 zonnepanelen

Adviezen

Ga in zee met een ervaren en degelijk installatiebureau.

Ervaringen

Wij zijn zeer tevreden over de aanleg van de warmtepomp en de vloerverwarming. Het huis is zeer comfortabel, met goede verwarming in de winter en koeling in de zomer.

Toekomstplannen

Vervangen enkele ramen, voordeur. Kunststof kozijnen. Dit gaan we in januari 2019. doen. Opvang regenwater. Garage isoleren.


Scroll naar top