Locatie

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kapwoning - 1978, ZwijndrechtOmschrijving

Onze woning heeft volledig geïsoleerde spouwmuren en al sinds 1996 bodemisolatie met Noorse stroomschelpen, die een laagdikte hebben van 45 cm. Sinds september 2016 hebben wij 16 zonnepanelen. In januari 2017 hebben wij een hoogrendements ketel aangeschaft en sinds oktober 2017 hebben wij een hybride warmtepomp. Hiermee kan in de zomermaanden worden gekoeld.

Kenmerken

Bouwjaar: 1978
Energielabel: B
Soort: Twee-onder-een-kapwoning
Duurzame woning:

Toegepaste maatregelen

Foto's
Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Vorig jaar is de spouwmuur aangevuld met 3 cm HR++ Supafill.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Hoogrendements ketel voor gas en warmwater + een hybride warmtepomp voor verwarming en koeling.Interviews

Verduurzamen met schelpen en zonne-energie

Durk Fekkes maakte zijn jaren ’70-woning in Zwijndrecht stap voor stap duurzamer, met zonnepanelen en een hybride warmtepomp. “De reden is simpel”, vertelt hij: “Ik vind het vanwege het milieu belangrijk om zo weinig mogelijk energie te gebruiken en goed te isoleren. Ook is het prettig om een beetje zelfvoorzienend te zijn.”

Vijf jaar geleden plaatste hij de eerste zestien zonnepanelen op zijn dak. Via de energiecoöperatie kocht hij nog acht panelen extra. Deze liggen op een extern dak in het nabijgelegen dorp Heerjansdam. “Met alle panelen bij elkaar dekken we de elektriciteit voor onze woning, inclusief de hybride warmtepomp en de elektrische auto”, vertelt Durk.

Welke warmtepomp?

Ook ging hij op zoek naar een geschikte warmtebron. “Op advies van de installateur kochten we een elektrische warmtepomp. Deze heeft op verschillende plekken gestaan, maar bleef herrie maken... Lees verder > 
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud