Locatie

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1935, Veenendaal


Omschrijving

Een vrijstande woning die van energielabel G naar A(+++) is gegaan door standaard isolatie (12 cm glaswol in het dak en 7cm spouwisolatie), een warmtepomp, zonnepanelen en de aanleg van een wtw ventilatiesysteem. De gasaansluiting wordt enkel nog gebruikt voor warm water; al is dit vooral uit praktisch oogpunt.  De energielasten zijn gemiddeld nul euro per maand/jaar.
Het unieke aan deze woning is dat alle maatregelen een terugverdientijd van vijf jaar hebben. De investering die gedaan is in isolatie, warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen zijn met vijf jaar terugverdiend door de verminderde energielasten. De eventuele waardestijging van de woning is hierbij niet meegenomen.
Deze woning is het bewijs dat de energietransitie geen tonnen hoeft te kosten; en dat men met een minimum aan investerigen een woning al energieneutraal kan krijgen.

Kenmerken

Bouwjaar: 1935
Energielabel: A+++
Soort: Vrijstaand
Duurzame woning: Energiezuinige woning

Toegepaste maatregelen

Nul-op-de-meter woning, Dakisolatie binnenkant, Spouwisolatie (spouwmuur), Kruipruimte/ kelderisolatie, HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Gebruikte materialen, Kierdichting, Leidingisolatie, Vloerverwarming, Convectoren, Zonnepanelen (PV), Centrale balansventilatie, Domotica, Inregelen cv-installatie, Led lampen, Inductie fornuis

Foto's
MaatregelenScroll naar top