Locatie

Uitgelichte afbeelding

Woonboerderij - 1900, Leerdam


Omschrijving

In 2017 is de boerderij voor- en achterhuis, geschikt voor dubbele bewoning gekocht. Deze is helemaal gestript en verbouwd. Alleen de muren stonden nog overeind en de verbouwing is door een  aannemer en met hulp van vrienden en door zelf veel te doen in redelijk korte tijd gerealiseerd. Helemaal duurzaam, voorzien van een WP (aardwarmte)  met nog hier en daar oude draagbalken, goede vloerisolatie en voorzetmuren zijn het nu 2 heerlijke, mooie comfortabele woningen geworden. Er is een mooi fotoboek gemaakt tijdens de verbouwing welke ter inzage ligt tijdens de duurzame huizenroute. 

Kenmerken

Bouwjaar: 1900
Energielabel: B
Soort: Twee-onder-een-kap
Duurzame woning: Woonboerderij,

Toegepaste maatregelenFoto's


Beschreven maatregelen


Beschrijving (na)isolatie van de woning

Vloer/bodem: isolatie Buitenmuren/gevel: coltherm 70 mm Voorhuis is de vloer uitgegraven en opnieuw opgebouwd met isolatie Plafond: Rockwol R waarde 4 Kap/dak: King span coltherm 70 mm Glas: HR+ ca. 8 jaar oud

Beschrijving energievoorziening van de woning

Zonnepanelen: 15 stuks Warmtepomp op aardwarmte

Toekomstplannen

De ramen in de serre vervangen en de mogelijkheid om extra energie opwekken. En mogelijk iets met een accu in combinatie met een windmolen waarbij je de energie kan opslaan. Zodat men misschien helemaal zelfvoorzienend kan zijn.

Tips

Wanneer je iets doet, doe het goed !! Niet bezuinigen op kwaliteit. Er zijn geen aanpassingen gedaan waarvan men achteraf spijt heeft gekregen.


Scroll naar top