Locatie

Uitgelichte afbeelding

Woonschip - 1910, AmsterdamOmschrijving

We wonen in een Groninger Bol uit 1910. Het schip is vanaf 2009 opnieuw ingetimmerd, het dak is vernieuwd en er staat een nieuwe stuurhut op. Alles goed geisoleerd, ramen zijn dubbelglas en het hele schip is voorzien van vloerverwarming. Sinds dit jaar zijn we van het gas af en verwarmen dmv een warmtepomp met een bron die in de gracht hangt. De instalatie maakt bijna geen geluid en heeft onze energierekening gehalveerd.

Kenmerken

Bouwjaar: 1910
Energielabel:
Soort: Woonboot/ woonark
Duurzame woning: Energiezuinige woning, Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Installatieadvies, Dakisolatie bij bouw, Wandisolatie binnen, Na-isolatie vloer, HR+ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Natuurgips, Kierdichting, Leidingisolatie, Water/water warmtepomp met absorbers, Pelletkachel, Buffervat, Vloerverwarming, Natuurlijke ventilatie, Airco, Waterbesparing overig, Slimme meter, Led lampen, Inductie fornuis, Energiezuinige wasmachine, Zuinige wasdroger, Elektrische auto, Groene energie, Energiebespaarlening

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

De wanden zijn geisoleerd met 8cm glaswol met folie laag, een laag plastic en een geventileerde luchtspouw. Het dak met 16cm glaswol. En de vloer met een folielaag met daarop de piepschuim platen voor de vloerverwarming.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Dat is een warmtepomp met een 300 liter boiler-vat. De bron is een frame met slangen dat naast het schip in het water hangt.

Adviezen

Let op welke warmte pomp je neemt en vooral welke installateur!

Ervaringen

zeer goed! De installatie maakt zo goed als geen geluid. We douchen soms met 5 man achter elkaar zonder dat het water te koud wordt. En de boot is heerlijk warm.Beschreven maatregelenScroll naar boven
Ga naar de inhoud