Dit zijn de genomineerden voor de verkiezing

NIEUWS – De genomineerden voor de verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ zijn bekend! De vakjury maakt op 22 maart de jurywinnaars bekend tijdens het feestelijke verkiezingsevenement in de Mauritskazerne in Ede.

Alle genomineerde woningen zijn (op basis van bouwjaar en oppervlakte) verdeeld in zes categorieën. De vakjury, onder leiding van Ad Straub, beoordeelt alle woningen op een aantal criteria; zoals comfort, toekomstbestendigheid, gebruik van materialen, energieverbruik en creativiteit.

Bekendmaking jurywinnaars
De jury maakt tijdens het verkiezingsevenement per categorie de jurywinnaars bekend. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst. Per categorie ontvangt de winnaar, naast de eretitel, het ‘bronzen huis’ en een geldprijs t.w.v. 250 euro.

Publieksverkiezing
Naast de juryprijzen, maken de woningen ook kans op de publieksprijs. Van 14 februari t/m 1 maart kan het publiek stemmen op haar favoriete duurzame huis van de provincie. De provinciale winnaars worden op maandag 4 maart om 15.00 uur bekendgemaakt.

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Rabobank, Provincie Gelderland en Provincie Flevoland.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud