Het 1.750e huis staat in Aarle-Rixtel

PERSBERICHT
21 december 2021

De woning van Jessica en Qurein Biewenga in Aarle-Rixtel is het 1.750e aangemelde huis bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een mijlpaal voor het platform waar huiseigenaren hun ervaringen en tips over duurzaam wonen en verbouwen delen. Wethouder Joan Briels van gemeente Laarbeek ging dinsdagmiddag langs om de huiseigenaren te feliciteren en het duurzame huis te bekijken.

Jessica en Qurein verhuisden in 2018 naar hun jaren ’90-tussenwoning: “We zijn jong, maar zeer gedreven om bij te dragen aan toekomstbestendig wonen en leven.” Daarom kochten zij bewust een huis met goede isolatiewaarde, zodat deze makkelijk van het gas af kon. Met een warmtepomp, zonnepanelen en een inductiekookplaat is die wens nu werkelijkheid. “Ook met een kleine portemonnee is dit mogelijk!”, vertellen Jessica en Qurein trots. Dit najaar meldden zij hun woning aan bij de Duurzame Huizen Route om hun ervaringen te delen.

Waardevolle voorbeelden

Wethouder Joan Briels feliciteerde de huiseigenaren van harte. “Het is hartstikke waardevol dat we zulke mooie voorbeelden hebben in Laarbeek. Zo laten je eigen buren zien hoe je je huis kunt verduurzamen, en kun je van elkaar leren. Dit hoeft niet altijd duur of ingewikkeld te zijn, je kunt ook met kleine stappen veel bereiken.”

Anderen inspireren

Via de Nationale Duurzame Huizen Route kan iedereen die zijn huis duurzamer of energiezuiniger heeft gemaakt, zijn ervaring delen. Zo kunnen anderen online inspiratie opdoen, vragen stellen of op bezoek bij een duurzaam huis. “Met 1.750 duurzame huizen in heel Nederland, is er voor bijna iedereen wel een herkenbaar voorbeeld te vinden”, vertelt Carina den Otter van de Duurzame Huizen Route.

In 2022 viert de Duurzame Huizen Route haar tienjarig jubileum en wordt voor de derde keer de verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ georganiseerd. Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Nationale Duurzame Huizen Route en abonneer je op de nieuwsbrief.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Afbeeldingen kunt u downloaden via www.duurzamehuizenroute.nl/pers. Alle afbeeldingen zijn eigendom van de Nationale Duurzame Huizen Route en mogen uitsluitend gebruikt worden voor uitingen met betrekking tot de Nationale Duurzame Huizen Route.


Bekijk hier de woning van Jessica & Qurein >

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud