Van het gas af met een klein budget: de Duurzame Huizen Route officieel van start

Verduurzamen alleen voor de rijken? Niet als het aan Diane Bakker uit gemeente Terneuzen ligt. Met slimme keuzes en een dosis doorzettingsvermogen, maakte zij haar rijtjeshuis uit de jaren ‘80 duurzaam. Samen met wethouder Laszlo van de Voorde opende zij vandaag officieel de tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route, die plaatsvindt op 29 oktober en 5 november.  

“Als ik het kan, dan kan iedereen het”, vertelde Diane aan de genodigden tijdens de opening. Met de juiste subsidies en een verduurzamingsdepot op haar hypotheek ging zij stap voor stap aan de slag. Ze huurde zonnepanelen en bezocht een duurzaam huis om inspiratie op te doen. Met onder meer isolatie, HR++ glas en een warmtepomp, kreeg ze haar woning vervolgens van het gas af.

Wethouder Laszlo van de Voorde van Terneuzen spreekt zijn waardering uit voor Diane: “Deze woning is een goed voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Met de hoge energiekosten is het voor iedereen aan te raden om te kijken of je je huis energiezuiniger kan maken. Dat is goed voor het milieu en scheelt in de portemonnee. Dit kan vaak al met kleine aanpassingen.”

Neem zelf een kijkje bij een duurzaam huis

Komende zaterdag 29 oktober en 5 november openen Diane en 450 andere gastvrije huiseigenaren in heel Nederland hun deuren voor bezoekers. Doe ook inspiratie op over energie besparen, kijk welke huizen in jouw buurt open gaan en schrijf je hier in voor een bezoek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud