Van succes tot leermoment: Ariane deelt haar duurzame verhaal in de woonkamer

Wethouder Chantal Zeegers opende vandaag de Nationale Duurzame Huizen Route bij het verduurzaamde appartement van Ariane Lelieveld in Rotterdam. Ariane is één van de ruim 400 deelnemers die vandaag en volgende week zaterdag haar huis openstelt voor bezoekers. De deelnemers geven tips en uitleg over duurzame aanpassingen in huis, bijvoorbeeld over isoleren, verwarmen met een warmtepomp en ventileren.

Een stil appartement
Ariane heeft haar appartement twee jaar geleden grootschalig verbouwd. “Dat was hoognodig: er was veel achterstallig onderhoud en de Cv-ketel uit ’88 was ook aan vervanging toe.” Het appartement is in zes maanden tijd volledig geïsoleerd en voorzien van balansventilatie, een warmtepomp en plafondverwarming. “Door de oude verwarmingsbuizen te verwijderen, is het nu niet alleen een fijne temperatuur, maar is het ook veel stiller in huis.” Vertelt Ariane.

Haar appartement is een goed voorbeeld voor andere bewoners uit het complex. Daarnaast deelt ze haar tips ook graag met anderen via de Nationale Duurzame Huizen Route.

Complimenten voor de deelnemers
Wethouder Chantal Zeegers spreekt haar waardering uit voor Ariane en andere duurzame huiseigenaren: “Dit is een prachtig voorbeeld om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in een woning. Het is mooi om te zien hoe huiseigenaren elkaar kunnen inspireren bij het duurzamer maken van hun woning.”

Kijk ook bij een duurzaam huis

Ook op zaterdag 4 november kunnen bezoekers binnenkijken bij Ariane en bij honderden andere gastvrije huiseigenaren. Bezoekers krijgen de kans om allerlei maatregelen in de praktijk te bekijken en hun vragen te stellen aan de huiseigenaar.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud