Minister Jetten bezocht 2.000e huis van de Nationale Duurzame Huizen Route

PERSBERICHT – Al meer dan 2.000 huiseigenaren delen hun duurzame verhaal op de Nationale Duurzame Huizen Route. Huib Kruijt uit Leiden heeft als 2000e huiseigenaar zijn duurzame woning aangemeld. Een prachtige mijlpaal voor het platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. De Minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, ging langs bij de duurzame woning van Huib om hem te feliciteren en om zijn huis te bekijken.

De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform en evenement waarbij huiseigenaren elkaar op weg helpen met het verduurzamen van het huis. Nu er meer dan 2.000 duurzame huizen zijn aangemeld, is er voor bijna iedereen wel een herkenbaar voorbeeld te vinden. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, bracht Minister Jetten een bezoek aan de 2000e woning. “De Nationale Duurzame Huizen Route is een fantastisch initiatief om elkaar te inspireren hoe je jouw eigen woning kan aanpakken. Door mensen thuis te ontvangen help je bij anderen de drempel te verlagen zodat ook zij aan de slag gaan”, vertelt minister Jetten.

Anderen op weg helpen

Huib woont in een jaren ‘20-tussenwoning in Leiden en afgelopen najaar heeft hij zijn woning aangemeld bij de Duurzame Huizen Route.  “Ik was al bezig met verduurzamen, maar in 2021 wilde ik een grotere stap zetten. Ik had namelijk gelezen over PVT-panelen in combinatie met een warmtepomp. Via de Duurzame Huizen Route kon ik dit in mijn eigen stad bekijken en dat was geweldig! Ik doe nu zelf mee aan de Duurzame Huizen Route omdat ik er heel veel aan heb gehad en ik het fantastisch vind om anderen hier ook mee te helpen.”

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud