Een feest van ontmoeting en vol verbinding

Op zaterdag 26 november is het 10-jarig jubileumfeest met een groot aantal huiseigenaren gevierd in het Openluchtmuseum in Arnhem. Een fantastische dag vol ontmoeting en kennisdeling, aan elkaar geweven door dagvoorzitter en tevens ambassadeur Hella van der Wijst. Ook zijn alle deelnemers in het zonnetje gezet door Peter van ‘t Hoog, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Hieronder een impressie van de dag.

In de Kasteelboerderij van het openluchtmuseum kwamen meer dan 200 huiseigenaren bij elkaar! Het begon met een heerlijke lunch en wat tijd om kennis met elkaar te maken. Op elke tafel stond een huisje met daarop duurzame vragen die huiseigenaren aan elkaar konden stellen om meer te ontdekken over de duurzame verhalen. Onder leiding van dagvoorzitter Hella werd het feest geopend met leuke anekdotes en onderstaande video over de Duurzame Huizen Route door de jaren heen.

Workshops

Er is veel kennis in huis bij de deelnemers van de Duurzame Huizen Route. In de middag zijn er daarom workshops en presentaties gegeven door verschillende huiseigenaren. Zo gaf Joost Straat een workshop over hoe je zonder verwarming toch comfortabel kunt wonen, vertelde Jorrit Jouwsma over hoe je warmtepompwarmte kunt opslaan met PCM en gaf Anja Möltgen tips over hoe je anderen kunt enthousiasmeren om ook je duurzame verhaal te delen. De creatievelingen konden aan de slag met het maken van een vogelvoederketting en een egelhuisje voor in de tuin.

Huiseigenaren in het zonnetje

Gedeputeerde Peter van ‘t Hoog van provincie Gelderland zette alle huiseigenaren in het zonnetje. De aanwezigen ontvingen een schildje gekregen voor aan hun huis waarop staat: ‘Dit is een duurzame woning’. Een vijftal huiseigenaren die er vanaf het eerste uur al bij zijn, werden naar voren geroepen en kregen dit schildje met lovende woorden als eerste overhandigd. Voor iedere deelnemer aan de Duurzame Huizen Route is er een schildje beschikbaar. Deze kun je hier aanvragen.

Een blik naar de toekomst

Niet alleen is er naar de afgelopen tien jaar gekeken, maar ook naar de toekomst. Het wordt straks namelijk mogelijk om duurzame huizen op afspraak te gaan bezoeken. Als huiseigenaar kun je zelf bepalen of je deze functie aan of uit hebt staan. Meer informatie hierover volgt nog.

De verbinding tussen huiseigenaren

Het was prachtig om de verbinding te zien tussen alle aanwezige huiseigenaren. Het was een dag vol ontmoeting, herkenning en er zijn veel herinneringen en ervaringen met elkaar uitgewisseld. De afsluitende wolact bracht deze dag en de connectie tussen alle huiseigenaren in beeld.


Heb je nog leuke foto’s van het jubileumfeest of wil jij iets delen over de verduurzaming van jouw huis? Alle verhalen en foto’s zijn zeer welkom! Deel ze hier via het contactformulier of deel ze via de hashtag #10jaarNDHR.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud