Woningen

Uitgelichte afbeelding

Bedrijfswoning - 1908, JoppeOmschrijving

Woonkamer verwarmen we met onze duurzame leemkachel met nagenoeg volledige verbranding. Zelf aangebouwde keuken is voorzien van vloerverwarming, HR++ glas en (houtvezel-)isolatie.

Verwarming van de woning gebeurt met een leemkachel in de woonkamer. Als bedrijf en ontwikkelaar hebben we hebben we veel kennis en ervaring over de (on-)mogelijkheden van duurzaam hout stoken opgebouwd. De vuurkamer is doorontwikkeld op de ideeen rond rocket stove / rocket mass heater.

Stralingswarmte verwarmt de omgeving, in tegenstelling tot convectiewarmte waarbij (stijgende) lucht wordt verwarmt. De massa van een massakachel kan worden afgestemd op de energiebehoefte van de woning.

We stoken onze leemkachel zelf 1 a 2 maal per dag, afhankelijk van de buitentemperatuur. De massakachels hebben een rendement van 92%+ en geven 23kWh - 30kWh per stookbeurt.

 

Kenmerken

Bouwjaar: 1924
Energielabel:
Soort: Vrijstaande woning
Duurzame woning: Bedrijfsmatig betrokken als: Uitvinder en verkoper van houtkachel met unieke verbranding.

Toegepaste maatregelen

Maatwerkadvies, Bouwkundig advies

Foto's
Beschreven maatregelen
Extra informatie
Beschrijving energievoorziening van de woning

Leemkachel Onze leefruimte verwarmen we grotendeels met een houtkachel van leem met schone verbranding. In de winter stoken we 2x per dag. De leemkachel in onze woonkamer heeft genoeg vermogen om 60m2 te verwarmen. Deze ruimte is redelijk geïsoleerd. De aangrenzende, goed geïsoleerde, open keuken verwarmen we zo nodig bij met vloerverwarming.

Ervaringen

Veel kennis en ervaring over duurzame houtstook, ook bijvoorbeeld mbt waar plaats je een massakachel in je woning? welke eisen zijn er aan een schoorsteen? Veel kennis en ervaring mbt zelfbouw.


Scroll naar boven
Ga naar de inhoud