Woningen


Omschrijving

Wij wonen met onze 2 kinderen in een jaren '30 halfvrijstaande hoekwoning in het centrum van Blerick.

Afgelopen jaren hebben wij diverse maatregelen genomen om onze woning duurzamer te maken en de energierekening te verlagen, en met succes: Onze energierekening is verlaagt van € 250,- per maand naar € 55,- per maand.

Om dat te bereiken hebben we de volgende maatregelen genomen:

Isolatie: dak extra geïsloeerd en triple beglazing in de aanbouw
Verwarming: Naast onze houtkachel hebben we sinds 2 jaar ook een pelletkachel geplaatst waarmee we jaarlijks 1000m3 aan gas besparen
Stroom: Diverse besparende maatregelen (led-verlichting, vernieuwen apparatuur) en we hebben 13 zonnepanelen geplaatst op de garage. Het gevolg: stroomrekening afgelopen jaar: 2 euro.

Onze woning is weliswaar nog niet volledig duurzaam en de komende jaren zullen we dit verder verbeteren maar hiermee willen we wel laten zien hoe je ook in een jaren '30 woning (kosteneffectieve) maatregelen kunt nemen en daarmee geld kunt besparen en tevens wooncomfort kunt verhogen.

Momenteel zijn wij bezig om onze tuin aan te passen en daarbij meteen een deel van het regenwater af te koppelen van het riool en met een systeem van infiltratiekratten in combinatie met infiltratieslangen terug in de tuin te brengen zodat we enerzijds bijdragen aan ontlasting van het riool en anderzijds meer water in eigen tuin houden en daarmee minder hoeven te bewateren. Kom gerust kijken hoe we dat aanpakken!

Kenmerken

Bouwjaar: 1920
Energielabel:
Soort: Hoekwoning
Duurzame woning: Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Maatwerkadvies, Aanbouw, Na-isolatie schuin dak binnenkant (dakisolatie), Na-isolatie plat dak binnenkant (dakisolatie), HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Drievoudig glas, HR-ketel (Cv-ketel), Houtkachel, Pelletkachel, Zonnepanelen (PV), Led lampen, Deelauto, Groene energieFoto's


Beschreven maatregelenScroll naar top