Hoekwoning - 1975, Haarlem

Hoekwoning - 1975, Haarlem

Woning
Na-isolatie vloer
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2017
Kosten
€1.000
Aanraden:
Beschrijving
De BTW die we terugkregen bij de aanschaf van de zonnepanelen hebben we gebruikt om isolatieplaten voor de vloer aan te schaffen. Door de aanpassing van de tapwatervoorziening is de vloerisolatie onder de keuken nog niet afgerond.
Tip
Het is een vervelende klus om zelf te doen. Er zitten bij ons redelijk veel leidingen in de weg, waardoor er veel geknutseld moest worden. Bij een egale onderkant van de vloer is het goed te doen, maar hier heb ik me wel op verkeken. Als je niet handig bent, laat dit dan vooral doen.
Zonneboiler, Buffervat
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Nick Effect
Jaar toepassing:
2018
Kosten
€4.000
Aanraden:
Ja
Beschrijving
In augustus 2018 hebben we een zonneboiler geplaatst bestaande uit 30 vacuumbuizen en een 300 liter hygiëneboiler. Dit hebben we gecombineerd met het plaatsen van een kokend-waterkraan en een elektrische doorstroomverwarmer. Hierdoor gebruiken we geen gas meer voor ons warme tapwater.
Ervaringen
Tot nu toe positief. Met het zonnige weer kost het verwarmen van water ons geen energie meer.
Zonnepanelen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
https://groene-woningen.nl/
Jaar toepassing:
2016
Kosten
€4.800
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Zonnepanelen zijn de eerste maatregel die we genomen hebben. Achteraf zou ik waarschijnlijk overwogen hebben om meer panelen te plaatsen omdat ik verwacht dat ons verbruik in de toekomst gaat stijgen. We vervangen dan een aantal gasverbruikers door elektraverbruikers. De panelen liggen nu op zuid. De opbrengst per paneel is daardoor maximaal. In een oost-west opstelling was de opbrengst per vierkante meter dak waarschijnlijk hoger geweest.
Ervaringen
We zijn erg blij met de zonnepanelen. In 2017 hebben we net zoveel elektriciteit opgewekt met de zonnepanelen als we zelf hebben verbruikt.
Led lampen
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2017
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Alle lampen die niet achter een dimmer zitten, hebben we direct vervangen door LED-lampen. Dit betreft vooral verlichting in de hal, toilet, bijkeuken en werkkamer.
Ervaringen
Hoe vaker/langer de lamp brandt, hoe zinvoller het is om de lamp te vervangen. Lampen die maar zelden branden kan je ook wel vervangen wanneer ze defect gaan. Ik ben nog op zoek naar een passende oplossing voor de bestaande verlichting in onze woonkamer. Voor de gebruikte armaturen zijn nog geen geschikte, dimbare led alternatieven beschikbaar.
  • Vooraanzicht woning

  • Zonnecollector 30 vacuümbuizen

  • Zonnepanelen 12 stuks van 265 WP

  • Technische installatie zonneboiler

  • Buffervat 300 liter met hygiënespiraal

Plannen voor de toekomst
Na-isoleren spouwmuur (hiervoor moet helaas oude en mislukte isolatie verwijderd worden) Extra zonnepanelen en inductiefornuis.
Adviezen
Als je het interessant vindt om zelf mee bezig te zijn: Maak een plan van de maatregelen die mogelijk zijn voor je woning. Zet dit in een logische volgorde en realiseer het stap voor stap. Op die manier bespaar je ook telkens op je maandlasten en wordt het niet één gigantisch project. Maak gebruik van de duurzaamheidslening van de gemeente Haarlem. Zonnepanelen en isolatie zijn hiermee zonder stijging van je maandlasten eenvoudig te realiseren. Als je het wil laten doen: Laat één partij het in één keer doen en geniet van het resultaat.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >