Tussenwoning - 1911, Amersfoort

Tussenwoning - 1911, Amersfoort

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Onze zoektocht is vooral hoe we verduurzaming op een praktische manier vorm kunnen geven. Dus zonder sloop-nieuwbouw wel een historisch huis zo verbouwen, dat de energieprestaties flink toenemen. Daarbij hebben we expliciet aandacht gehad voor de milieu-impact van de materialen die we nodig hebben gehad voor het maken en inrichten van het huis.
Plannen voor de toekomst
Tijdens de komende winter (ten tijde van schrijven: 2020/2021) willen we ons energieverlies naar de buitenzijde van de woning gaan meten met een warmtescanner. Op basis daarvan kunnen we mogelijk aanvullende isolatie-maatregelen nemen.
Adviezen
We kunnen veel adviezen geven, en hebben die ook samengevat in een korte blogserie. Concreet zou ik er twee uit willen lichten: 1) Neem alle partijen mee in je wensen! De installateur van zonnepanelen en een warmtepomp weet wat duurzaamheid is, maar aannemers, keuken- en badkamerleveranciers hebben hier vaak minder mee. Door ook hen je vraag te stellen, voorkom je een grote milieu-impact als gevolg van materiaalgebruik (aannemer) en in de gebruiksfase (zoals bij een douche of keukenapparatuur). 2) Vertel waar je mee bezig bent. Je omgeving vindt het interessant, en ook daar komen vaak weer leuke tips vandaan die je zelf goed kan toepassen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >