Woningen

Uitgelichte afbeelding

Tussenwoning - 1969, ErmeloBekijk de open woningen
Omschrijving

Tussenwoning 1969, gasloze woning. All electric per 1 september 2019. Verwarming d.m.v. infra- rood panelen. Verwarming van water m.b.v. elektrische doorstromers (douche en wastafels) en Quooker (keuken) Koken op inductie. Isolatie van bodem, vloer, spouwmuren, gevel en dak Op het dak van de garage en carport is een groendak van Sedum aangebracht en 2 moestuin bakken (60x 120) Regenwater van garage en carport wordt opgevangen in Rainblocks (regenwaterschutting) 4x 165 liter. Regenwater van het dak van de woning word deels opgevangen in regenton (300 liter) met plantenbak. Energieverbruik in 2021: 2335 kWh (1-persoonshuishouden)

Kenmerken

Bouwjaar: 1969
Energielabel: B
Soort: Tussenwoning
Duurzame woning: Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie binnenkant, Spouwisolatie (spouwmuur), HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Infraroodverwarming, Elektrische doorstroomverwarmer, Windmolen, Natuurlijke ventilatie, Ventilatieroosters, Slimme meter, Led lampen, Inductie fornuis, Gordijnen, Regenwaterafkoppeling, Moestuin, Compostbak, Groene energie, Hergebruik

Foto's
Beschreven maatregelen
Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Dakisolatie 8 cm (2003). Spouwisolatie Knauf supafil rd waarde 1,77 mk/w dikte 60 mm. Vloerisolatie Pur 6 cm (2010) , vloerisolatie Tonzon thermokussens 3 laags met isolatiewaarde van minimaal Rd 3,8 m2 K/W en bodemfolie (2017)

Beschrijving energievoorziening van de woning

Infraroodpanelen ThermiQ voor verwarming, Quooker (warm- en kokend water) in keuken, Doorstroomverwarmer voor douche en wastafels Clage. Zonnenpanelen op het dak van de woning zijn niet mogelijk i.v.m. bomen rondom woning. In plaats daarvan eigenaar van 3 winddelen (Windcentrale) voor opwek van gemiddeld 1500 KwH per jaar.

Hoe is de ventilatie geregeld?

Bijna alle ramen zijn voorzien van een ventilatierooster

Ervaringen

N.a.v. Rapport Energie besparingsadvies in november 2009, stapsgewijs kleine of grotere verbeteringen aangebracht. Daarbij gebruik gemaakt van subsidieregelingen. Doorstroomverwarmer van water voor de douche bevalt bijzonder goed. Voldoende capaciteit voor gebruik van (bespaar)regendouche. Het lokale Installatiebedrijf had nog geen ervaringen met deze vormen van verwarming woning en water. Verwarmen met infraroodpanelen bevalt goed. In de badkamer een extra paneel laten aanbrengen om het voldoende warm te hebben in de winter. Situatie badkamer is niet ideaal i.v.m. balkondeur en een enkelsteens buitenmuur. Deze buitenmuur heb ik in december 2019 alsnog van buitenaf geisoleerd. Resultaat is echter minimaal.

Toekomstplannen

Verbeteren van isolatie enkelsteens muur aan buitenzijde bij badkamer op eerste verdieping en bij toilet op de begane grond. Dakpannen vervangen en dakisolatie buiten aanbrengen.Interviews

 

Binnenkijken bij de Ermelose Karla: ‘Alles draait op elektriciteit

Bron: indebuurt.nl
Scroll naar boven
Naar de inhoud springen