Twee-onder-een-kap-woning - 1989, Zwolle

Twee-onder-een-kap-woning - 1989, Zwolle

Woning
Bedrijf
Jaar toepassing:
2012
Aanraden:
Ja
Beschrijving
We hebben 5 winddelen van de windcentrale met als idee erachter dat we zo ook "zelf" energie opwekken als de zon niet schijnt. Juist in periode van kou en onze warmtepomp dus moet werken en stroom verbruikt is de kans groter dat het waait. Zo wekken we dan dus toch onze "eigen" stroom op. Deze wordt gesaldeerd met ons verbruik. Helaas is de wetgeving zo dat we er nog wel belasting over moeten betalen, maar die wordt op stroom gelukkig steeds lager de komende jaren.
Ervaringen
Geen omkijken naar. Per winddeel levert het ca. 500kWh/jaar op.
Tip
www.windcentrale.nl
Actieve zonwering
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Bestaat niet meer.
Jaar toepassing:
2005
Aanraden:
Ja
Ervaringen
Het zijn screens. Werkt geweldig. Het huis blijft heerlijk koel in de zomer.
  • Gasloos met een warmtepomp en bestaande radiatoren

Ervaringen met de (ver)bouw
Zie bovengenoemde website.
Plannen voor de toekomst
- Dak vol leggen met zonnepanelen, zodat we in elk geval over het jaar bezien geen stroom hoeven in te kopen. - Waarschijnlijk overstappen op deelauto-concept.
Adviezen
Ook in onze zoektocht in 2016 bleken er uiteindelijk weinig installateurs te zijn met verstand van zaken van duurzame verwarming en echt met je mee kunnen denken. Probeer ze wel te vinden door bij mensen met ervaring navraag te doen.
Interview

 

 

Huiseigenaar vertelt over het verduurzamen van zijn woning
ZWOLLE-ZUID – Huiseigenaar Marcel Rooij stelt op zaterdag 29 februari zijn aardgasvrije woning in Zwolle-Zuid open voor het publiek. Tijdens de rondleiding vertelt hij over de duurzame aanpassingen in zijn woning en hoe hij de overgang naar aardgasvrij wonen heeft ervaren.

Bron: de Swollenaer

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >