Woningen

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kap woning - 2003, Aarlanderveen



Omschrijving

Ons huis is uit 2003, en destijds al prima geisoleerd, verwarmd met vloerverwarming en voorzien van een warmte-terugwininstallatie. In 2019 hebben we hier zonnepanelen aan toegevoegd, en dit jaar een 10kWh batterij voor de opslag van zonne-energie. 

De batterij werkt geheel zelfstandig: Wanneer de zonnepanelen meer energie opwekken dan het huis verbruikt (en dat is vaak, als er overdag niemand thuis is), dan laden de batterijen op met gratis energie van de zon. Is de batterij vol, dan gaat de rest-energie natuurlijk terug het stroomnet op.

Als we dan in de middag of de avond stroom verbruiken door te koken of de lichten aan te doen, gaat de batterij in werking, en hoeft de extra stroom niet van de energieleverancier te komen. Pas wanneer de batterij op 10% staat, wordt er weer stroom toegelaten vanuit de energieleverancier. Of wanneer het huis meer verbruikt dan de batterij kan leveren, bijvoorbeeld bij het opladen van de auto.

Kenmerken

Bouwjaar: 2003
Energielabel: A
Soort: Twee-onder-een-kapwoning
Duurzame woning: Energiezuinige woning,

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie bij bouw, Gevelisolatie bij bouw, Vloerisolatie bij bouw, HR+ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, HR-ketel (Cv-ketel), Lucht/lucht warmtepomp, Zonnepanelen (PV), Electriciteitsopslag (accu), Decentrale balansventilatie, Energiemonitor, Slimme meter, Spaarlampen, Inductie fornuis, Elektrische auto, Groene energie

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Isolatie is al vanaf de bouw uitstekend geregeld. Dak, wanden en vloeren volledig geisoleerd.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Energie vanaf de zonnepanelen en de (groene) energieleverancier. Zonne-energie wordt opgeslagen in een huisbatterij, voor gebruik als er geen zon op de panelen staat.

Hoe is de ventilatie geregeld?

Balansventilatie, buitenlucht wordt verwarmd met de lucht uit het huis. Ramen kunnen gewoon open.

Toekomstplannen

Meer of betere zonnepanelen, op dit moment hebben we 3500 watt, maar zeker het laden van de auto gebruikt 11kW, en dat kunnen de panelen niet leveren. Dus altijd nog afhankelijk van de energieleverancier.



Beschreven maatregelen



Scroll naar boven
Ga naar de inhoud