Twee-onder-een-kapwoning - 1920, Amersfoort

Twee-onder-een-kapwoning - 1920, Amersfoort

Woning
Zonnepanelen
Bedrijf
Kosten
€1.200
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Ik heb de zonnepanelen niet op m'n eigen dag liggen. Daartoe is het dak te klein om voldoende op te wekken. Ik heb gekozen om via www.zonnepanelendelen.nl te investeren in zonnenpanelen. Daarmee wek ik ongeveer 1/3 van m'n stroomverbruik op. De andere 2/3 wek ik op middels aandelen in de Windcentrale.
Windmolen
Bedrijf
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Ik ben winddeler van de Windcentrale. Met de 2 winddelen in Grote Geert is sinds 2013 tot nu (sept. 2017) 4,13 MWh opgewekt, wat direct van m'n elektriciteitsrekening afgetrokken wordt door Greenchoice. Een goede investering wat mij betreft.
Compostbak
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2007
Kosten
€15
Aanraden:
Ja
Ervaringen
Aangezien ik een ruime tuin heb, is er plaats voor een compostbak. Daarmee wordt m'n keuken- en tuinafval gecomposteerd. Het geeft me een goed gevoel om m'n tuin hiermee te voeden en op deze manier m'n gft-afval zelf te gebruiken, waardoor het geen afval meer is, maar grondstof.
Tip
Als je plek hebt voor een bak en van tuinieren houdt, kan ik het je van harte aanraden. Het reduceert de afvalstroom. Op Marktplaats zijn regelmatig bakken te koop. Zelf maken kan ook prima.
Plannen voor de toekomst
Ik wil graag nog een groen dak op schuur en platte dak van uitbouw.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >