Twee-onder-een-kapwoning - 1936, Austerlitz

Twee-onder-een-kapwoning - 1936, Austerlitz

Woning
  • Voorkant, moeten nog wel heel veel verven :)

  • Muur zolder tussen ons en de buren (daarom folie niet aan de buitenkant) nadat we de schoorsteen hadden weggehaald

  • De Solesta zonneboiler. Solartubes op het dak en opslagvat met warmtewisselaar binnen.

  • Daling gasverbruik (inclusief thuiskantoor) met alle maatregelen. 2016 lijkt gelijk aan 2017, maar begint pas na 1,5 hele dure wintermaand!

Ervaringen met de (ver)bouw
De installatie van de warmtepomp is belangrijk maar ook de afstelling. Ecolibrium heeft dat voor ons geweldig gedaan. Bij de plaatsing van de zonneboiler communiceerden de micro-omvormers van de zonnepanelen opeens niet meer, waardoor we geen informatie meer krijgen over hoeveel ze produceren. De zonneboiler en zonnepanelen moeten op verschillende stroom groepen. Dit maken we in orde bij de volgende verbouwing.
Plannen voor de toekomst
Elektrisch rijden: Sinds de elektrische deelauto bij ons wordt opgeladen (in afwachting van de derde laadpaal in het dorp), is 12 zonnepanelen niet meer genoeg. We willen dan ook zonnepanelen gaan bijleggen op het tuinhuis. Met een gelijkstroom aansluiting kunnen we dan extra snel een elektrische auto opladen. Passieve verwarming: We willen graag verbouwen naar veel glas op het zuiden, zodat we meer zonlicht in de winter binnen krijgen (op de eerste verdieping hebben we daar al een raam voor bij geplaatst). Ook gaan we dan de decentrale warmteterugwinningventilatie echt aanpakken. Isolatie: We hebben nu nog oud dubbel glas en zullen die ooit vervangen. We zijn bezig de luiken van sier naar werkend te maken. Van het gas af: We willen een elektrische CV als ondersteuner van de hybride warmtepomp en in een nieuwe keuken koken we elektrisch.
Adviezen
Susteen heeft ons van heel goed advies voorzien. Heel fijn dat iemand advies geeft en voorstellen doet, als je zelf geen idee hebt. Ecolibrium heeft verstand van alles en dat is heel fijn want alles grijpt in elkaar. Onze overburen hebben hetzelfde soort huis geweldig 0 op de meter gemaakt. Onze huizen zijn samen een mooi voorbeeld van de 80-20 regel: voor 20 % van de tijd, kosten en moeite haal je 80% van het resultaat. De laatste 20% naar energieneutraal zijn een stuk duurder, intensiever en ingewikkelder, maar wel heel gaaf.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >