Twee-onder-een-kapwoning, 1972, Assen

Twee-onder-een-kapwoning, 1972, Assen

Woning
Dakisolatie binnenkant
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Alles over onze isolatie vind je hier: http://davidhembrow.blogspot.com/search/label/insulation
Spouwisolatie
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Spouwisolatie is effectief. We hebben het in drie verschillende huizen gedaan en het het direct een effect op de stookkosten. Het kost relatief weinig geld, binnen 3-4 jaar terugbetaald.
Kruipruimte/ kelderisolatie
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
In 2012 hebben wij voor PU schuim gekozen omdat het goedkoop en effectief is. Sinds de plaatsing hebben we een warmere vloer en minder stookkosten. PU schuim ruikt vreselijk tijdens de installatie en een paar dagen daarna, maar dit duurt niet lang.
Drievoudig glas, HR++ glas, Voorzetramen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Driedubbelglas maakt een groot verschil in vergelijking met onze verouderde dubbelglas. http://davidhembrow.blogspot.com/search/label/windows
Zonnepanelen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Alles over onze zonnepanelen vind je hier: http://davidhembrow.blogspot.com/search/label/solar
Led lampen
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Natuurlijk hebben we overal ledverlichting. Ze geven een mooi kleur licht uit en verbruiken weinig stroom.
Compostbak
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
We hebben sinds jaren compost gemaakte in onze tuin. Alle keuken afval gat in de bak en het resultaat is gratis mooie potgrond.
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
We zijn a meer dan twintig jaar veganist. Dit zorgt niet alleen voor lekker en gezond eten maar ook voor minder CO2 uitstoot.
Ervaringen met de (ver)bouw
Alle verbeteringen werken prima: Zonnepanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie hebben onze energierekening verminderd met 80% (electriciteit tot nul) en onze huis is warmer nu dan vroeger. Onder mobiliteit er is geen sprake van minder gebruik van een auto. Wij wonen in Nederland, de grootste fietsland te wereld. Fietsen is altijd veel duurzamer dan rijden in een auto, zelfs als je een "groene" auto heeft. Wij hebben ook een velomobiel. Prachtig vervoer middel voor midden afstanden, warm en droog, sneller dan een gewone fiets. Een goede concurrent voor een automobiel, zonder uitstoot, zonder electriciteit. Een echte groene vervoermiddel aangedreven door 100% mensenkracht.
Plannen voor de toekomst
Verbeteringen van dakisolatie (nog dikkere), meer HR++ glas / meer triple beglazing als nieuwe glas is nodig. In de toekomst een warmtepomp voor verwarming.
Adviezen
Doe maar.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >