Woningen

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1867, Skingen


Omschrijving

Schoolmeesterswoning uit 1867, zoveel mogelijk in oude staat teruggebracht en voorzien van duurzame technieken. Woning is voorzien van een Co2 gestuurde balansventilatie, Vaillant aroTHERM (R290) lucht/water warmtepomp, zonnecollectoren en zonnepanelen. Woning is aan de binnenzijde voorzien van isolatie.  

Kenmerken

Bouwjaar: 1867
Energielabel: A
Soort: Vrijstaand
Duurzame woning: Zeer energiezuinige woning, Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Maatwerkadvies, Architectuur, Dakisolatie binnenkant, Wandisolatie binnen, HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Buffervat, Vloerverwarming, Convectoren, Zonnepanelen (PV), Centrale balansventilatie, CO2-sensor (ventilatie), Domotica, Inregelen cv-installatie, Temperatuurregeling per vertrek, Energiemonitor, Slimme meter, Led lampen, RegenwaterafkoppelingFoto's


Beschreven maatregelen


Beschrijving (na)isolatie van de woning

Dak, vloer, muur isolatie

Beschrijving energievoorziening van de woning

PV panelen en warmtepomp systeem

Hoe is de ventilatie geregeld?

WTW met co2 sturingInterviews

Duurzame woning Skingen

Schoolmeesterswoning in Skingen volledig duurzaam
Op een druilerige herfstdag bezichtigden Andries en Hanna Idzerda een oude schoolmeesterswoning, in het Friese dorpje Skingen. Het was een vervallen pand, dat flink opgeknapt moest worden. Maar Andries en Hanna waren op slag verliefd en besloten de uitdaging aan te gaan. Nu, bijna 7 jaar later, is de woning in zijn oude staat teruggebracht en voorzien van duurzame technieken. Via de Nationale Duurzame Huizen Route delen ze hun verhaal.
Lees het hele interview >
Scroll naar top