Vrijstaande woning - 1961, Ede

Vrijstaande woning - 1961, Ede

Woning
  • Voorzijde van ons huis (nu)

  • Achterzijde huis met gerealiseerde aanbouw

Ervaringen met de (ver)bouw
Wij zijn erg blij dat we een aannemer hebben gevonden die meedenkt over een gefaseerde aanpak. We hebben aan de voorkant veel tijd en geld uitgeven voor het totale plan. Alle tekeningen en vergunningen voor de totale verbouwing zijn klaar. Daarna hebben we het project in logische fases opgedeeld om het financieel ook realistisch te houden. Ander voordeel van het gefaseerd uitvoeren van de werkzaamheden is dat we in de woning kunnen blijven wonen bij alle fases van de verbouwing. Daarnaast hebben we zelf meegeholpen tijdens de verbouwing. In overleg met de aannemer hebben we een goede planning en taakverdeling gemaakt. Vertrouwen en kwaliteit was voor ons het belangrijkste in de keuze van aannemer.
Plannen voor de toekomst
We hopen binnen 5 jaar de volgende fase van de verbouwing te kunnen starten; staande woning isoleren (thermische schil aan de buitenzijde). Na die verbouwing kunnen we ook zonnepanelen installeren en gaan we over op een warmtepomp. In de tussentijd gaan we aan de slag met de tuin. Veel groen, planten voor insecten en vogels, regenopslag en een groendak.
Adviezen
Neem de tijd om de plannen uit te werken en bedenk goed wat het uiteindelijke totaal doel is. Een gefaseerde aanpak is goed te realiseren maar de fases moeten wel goed op elkaar aansluiten. Een voorbeeld is het voorbereiden van leidingwerk alvast voor de volgende fase.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >