Woningen

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1963, Vinkel

Eind 2022 wordt de bezoek op afspraak functie gelanceerd.Omschrijving

Ik heb een huis uit 1963. In eerste instantie samen met mijn toenmalige man gekocht in 2007. Nu zet ik dit project alleen voort.  De verbouwing is begonnen met de verbouwing van de schuur (Actorium) en in tussen de vergunningsprocudure doorlopen bij de gemeente (1 jaar). We hebben veel geexperimenteerd met bv het groen dak, leemstukken, warmtewanden enz. Al de geleerde ervaringen weer toegepast in het huis.

Een belangrijke keus was ook om het bestaand huis te hergebruiken in plaats van het om te stoten. Ook in het bestaande huis zat veel energie en het was ook degelijk gebouwd. Dit is is dus hergebruikt en de uitbouw is gerealiseerd met houtskeletbouw. De afwerking is met lariksdelen. 

Ook in huis veel gewerkt met lariks (trap, vensterbanken, kozijnen, deuren), met leemstuc (alle muren). 

Een belangrijk onderdeel is ook ons verwarmingsysteem. We hebben een houtvergasser die ons warm water en onze warmte wanden verwarmt. Zie hier een kort filmpje hierover: ( https://www.youtube.com/watch?list=UUEhAJeSPOtb8mwnOiwRL_jA&v=DeE6JdqrzV0 )

de laatste schuur is gebouwd met strobalen bouw en leemstuc. Een erg mooie ervaring Die ik ook kan laten zien.

Kenmerken

Bouwjaar: 1963
Energielabel: A+++
Soort: Vrijstaande woning
Duurzame woning:

Toegepaste maatregelen

Dakisolatie buitenkant, Vegetatiedak (groendak), Wandisolatie binnen, Wandisolatie buiten, Zonnepanelen (PV), HR++ glas, Windmolen, Warmtewisselaar douche, Vloerverwarming, Wandverwarming, Energiezuinige wasmachine

Foto's
Beschreven maatregelen
Extra informatie

Scroll naar top