Woningen

Uitgelichte afbeelding

Woonboerderij - 1900, Rotsterhaule

Wil je meer weten over de duurzame toepassingen in deze woning of deze in de praktijk bekijken? Via dit formulier kun je de eigenaar vragen of je een afspraak kunt maken om op bezoek te gaan.Omschrijving

We wonen in een kleine woonboerderij die in de jaren '80 grotendeels opnieuw is opgebouwd. We hebben verschillende maatregelen getroffen, vooral op gebied van isoleren. Het dak is van buitenaf geisoleerd met platen. In de voormaligeschuur zijn voorzetwanden met geintegreerde gipsplaten geplaatst en de vloer is geisoleerd. De ventilatie is omgebouwd tot een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Daarnaast gaan we efficient om met de energie die we nodig hebben, door bijvoorbeeld een slimme meter en sensoren op ventilatoren en licht. De energie die we gebruiken, komt deels van onze zonnepanelen. Overige energie kopen we groen in en we beperken ons gasverbruik (door o.a. te koken op inductie).

Bekijk voor nog meer afbeeldingen en info ook de Powerpoint presentatie voor Tûk Wenjen

Interview Tûk Wenjen 

Kenmerken

Bouwjaar: 1900
Energielabel:
Soort: Vrijstaande woning
Duurzame woning: Zeer energiezuinige woning, Woonboerderij, Bedrijfsmatig betrokken als: nvt

Toegepaste maatregelen

Maatwerkadvies, Na-isolatie schuin dak buitenkant (dakisolatie), Wandisolatie binnen, Na-isolatie kruipruimte/kelder, HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, HR-ketel (Cv-ketel), Houtkachel, Vloerverwarming, Zonnepanelen (PV), Natuurlijke ventilatie, Temperatuurregeling per vertrek, Slimme meter, Led lampen, Inductie fornuis, Moestuin, Compostbak, Vogelbehuizing, Groene energie, Elektrische auto

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Muur, dak, vloerisolatie

Beschrijving energievoorziening van de woning

Groene energie en zonnepanelen

Hoe is de ventilatie geregeld?

Balansventilatie (WTW)

Tips

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt.Beschreven maatregelen
Interviews

Martijn en Vivian: ‘Wij willen binnen 10 jaar energieneutraal wonen’

Meer comfort, lagere energiekosten, minder milieu-impact: het verduurzamen van je huis heeft allerlei voordelen. In 2050 moeten alle woningen van het gas af zijn, maar daar kun je nu al mee beginnen. Precies wat Martijn Agricola en Vivian Nijholt uit Rotsterhaule dachten. Zij streven ernaar om binnen 10 jaar energieneutraal te wonen en laten zien dat je ook een oud huis prima kunt verduurzamen.

Lees verder >

Bron: Ik ben bewust


Filmpje: Op bezoek bij Martijn en Vivian

De Duurzame Huizen Route ging op bezoek bij Martijn en Vivian uit Rotsterhaule. Ze zijn druk bezig om hun oude woonboerderij stapje voor stapje zo energiezuinig mogelijk te maken. In het filmpje laten ze zien waarom en hoe! Bijvoorbeeld door te meten welke apparaten veel energie gebruiken. En door het huis te isoleren.


‘Als gezin op weg naar energieneutraal wonen’

Martijn Agricola en Vivian Nijholt wonen nu vier jaar met hun drie dochters in een woonboerderij uit 1910 in Rotsterhaule. Verantwoordelijk omgaan met de wereld vinden ze belangrijk. Daarom verduurzamen ze hun woning. Hun streven: in tien jaar een energie neutrale woning.

Lees verder > 

Bron: Ik Tûk Wenjen
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud