Ons eigen ontworpen huis: heerlijk thuis

 Blog door de familie Straat. 20 oktober 2019

Het is ondertussen alweer augustus en we hebben de warmste dagen ooit gemeten in juli goed doorgemaakt in onze nieuw gebouwde woning. Gelukkig! Want spannend vonden we het wel. Iedereen die ons enigszins kent, vroeg ook hoe het ging, nu dat ze weten dat we wonen in “het huis zonder (basis)verwarming én zonder koeling”. Iedere nacht hebben de ventilatie roosters, gecombineerd met de automatische dakramen hun werk gedaan en de woning goed door gelucht zodat we fris konden beginnen aan de volgende hete dag.

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes….

In de periode die achter ons ligt hebben we veel meegemaakt en is onze woondroom werkelijkheid geworden. Hoewel de aannemer de meeste fysieke arbeid heeft geleverd, heeft het ons ook de nodige inspanning gekost. Vooral de vele keuzes die je moet nemen: een deur rechts of linksom open laten gaan, raampjes boven de deuren of juist niet? Gestuukte of behangen wanden? Wat leggen we op de vloer? Zeker als je een huis zelf laat bouwen zijn er echt veel keuzes te maken. Op een bepaald moment hadden we dat wel een beetje gehad en begon de “keuzestress” bij ons toe te slaan. Maar goed, de woning is ondertussen opgeleverd en ingericht. Om even echt te ontstressen hebben we besloten (weer een keuze…) onszelf op vakantie te sturen. Even geen huis, klus of keuzes. Even helemaal niets.

Het mooie van vakantie was voor ons ook het thuis komen

Ook nu weer, eigenlijk sterker dan ooit, lonkte het huis als de plek waar wij horen. Dit was achteraf gezien, naast de bovengenoemde hitte test ook onze vuurdoop. En wat voelen we ons op onze plek in het huis, er hangt al echt ónze sfeer. Het is nu al ons plekje geworden. Hoe fijn is dat!

Even, heel even, bedachten we tijdens onze vakantie dat we met onze opgedane bouwervaring nog wel een ander huis zouden kunnen ontwerpen. Dan zouden we dit huis verkopen. We keken elkaar aan en wisten meteen: dat ging te ver, dit huis is ons paleisje en niet voor een ander!

Zie voor een impressie van onze woning het volgende filmpje op YouTube.

Blijf op de hoogte hoe wij het ervaren

We willen met de bouw van ons huis laten zien dat een energiepositieve woning meer oplevert dan het kost.

Ben je benieuwd of onze droom werkelijkheid wordt en of het echt lekker toeven wordt? Wordt de woning inderdaad zo zuinig dat er energie over blijft? De komende maanden zal ik tijdens de bouw van onze woning je via deze blog op de hoogte houden!

> Ondertussen heb ik al een volgende blog geschreven. Daar kom je via deze link > 

Zie ook mijn profiel:

Joost Straat, Veenendaal, augustus 2019

Bekijk de woning voor meer informatie

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud