Help anderen met energie besparen: open je huis en vertel je verhaal

BERICHT – Heb jij maatregelen in huis genomen om energie of gas te besparen? Dan kun jij anderen op weg helpen met jouw tips en tricks over bijvoorbeeld dakisolatie of de zonneboiler! Dat kan tijdens de open dagen van de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 & 9 november. Mensen die soortgelijke stappen willen zetten, kunnen dan binnenkijken bij een ander en de maatregelen in het echt zien. Meld hier je huis aan en laat weten op welke momenten jij je huis wilt openstellen!

Door je huis open te stellen, kunnen bezoekers in de praktijk zien hoe de maatregelen werken. Het delen van jouw ervaringen, motivatie en de uitdagingen die je bent tegengekomen, helpt andere huiseigenaren om een weloverwogen plan voor hun eigen woning te maken. Wouter en Marian stellen al een aantal jaar hun woning open:

“Het is leuk om over onze duurzame maatregelen te vertellen en we weten hoe moeilijk het is informatie te vinden. Daar helpen we graag bij. Daarnaast leren wij hier ook weer van, want we krijgen ook informatie van bezoekers!”

Meld je huis aan
Wil je net als Wouter en Marian ook jouw ervaringen delen? Meld je huis dan hier aan. Mensen die ook aan de slag willen gaan, kunnen via de Huizen Route inspiratie opdoen door verhalen te lezen en vragen te stellen aan ervaren huiseigenaren. Als je het leuk vindt om de maatregelen ook te laten zien in de praktijk, dan kun je ook jouw huis openstellen tijdens de open dagen op zaterdag 2 en/of 9 november. Geïnteresseerden schrijven zich dan vooraf in voor een bezoek.

Met handige tips naar huis
Vorig jaar stelden zo’n 400 huiseigenaren hun woning open, waardoor er duizenden bezoekers met handige tips naar huis zijn gegaan. Een van de bezoekers vertelde: “Het helpt mij echt om te zien hoe duurzame aanpassingen in de praktijk werken. Daarnaast vind ik het leuk om de ervaringen van de huiseigenaar zelf te horen!” Lees de hele terugblik hier >

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud