In 2024 extra aandacht voor natuurlijke materialen

Vanaf 2024 kunnen particuliere huiseigenaren en VvE’s extra subsidie aanvragen als zij gebruik maken van biobased isolatiematerialen. Op de website van de Duurzame Huizen Route staan meer dan 350 voorbeelden waarbij gekozen is voor natuurlijke materialen. Het komende jaar zullen we dit thema meer belichten in ervaringsverhalen en activiteiten.

Natuurlijke isolatiematerialen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn vlas, hout, hennep, cellulose, katoen of schapenwol.

Gezond en fijn binnenklimaat
De isolatiewaarde van natuurlijke materialen komt ongeveer overeen met die van glas- of steenwol. In een biobased gebouw wordt CO2 langdurig opgeslagen in het bouwmateriaal. Een extra voordeel is dat veel natuurlijke materialen goede eigenschappen hebben voor een gezond en aangenaam binnenklimaat, zoals geluidswering, warmtewering en vochtregulatie.

Voel het verschil
Met natuurlijke materialen voelt een woning (nog) prettiger aan. Het effect van deze materialen is dan ook lastig uit te leggen: Je kunt het beter ervaren. Steeds meer huiseigenaren hebben ervaring met natuurlijke materialen. Bekijk de huizen waarin deze materialen zijn gebruikt, stel vragen of ga eens op bezoek.

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van verhalen en activiteiten over het gebruik van biobased materialen? Vul dan hier jouw e-mailadres in, zodat je bericht ontvangt zodra er nieuws is over dit thema.

Naam
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud