Thematours 2023: ‘Gastvrij en heel leerzaam’

Ook dit voorjaar hebben bijna 40 huiseigenaren thematours gegeven over allerlei duurzame onderwerpen. Van duurzame isolatiematerialen tot het aardgasvrij maken van een oudere woning. Mooi dat, dankzij de gastvrijheid en het enthousiasme van de huiseigenaren, meer dan 200 bezoekers naar huis gingen met nieuwe ideeën. De thematours werden dan ook gewaardeerd met een 8,5. Huiseigenaren, bedankt! Bekijk hier welke thematours er allemaal zijn gegeven.


Hoe ervaarden bezoekers de thematours?

Dit jaar bezochten meer dan 200 bezoekers de thematours. Ze gaven de thematours gemiddeld een 8,5. Hieronder een greep uit de enthousiaste reacties van bezoekers:

“Het was een enthousiaste presentatie over veel onderwerpen. Leuk dat er veel uitwisseling tussen alle deelnemers ontstond”

“De huiseigenaar was heel vriendelijk. De informatie was nuttig en er was veel ruimte voor vragen”

“We willen de huiseigenaar bedanken voor de gastvrijheid en goede informatie, hartverwarmend!”


Huiseigenaren in het nieuws

Het enthousiasme van de huiseigenaren bleef niet onopgemerkt bij de media. Verschillende dagbladen pikten de thematours op en spraken met enkele huiseigenaren die hun woning openstelden. Hieronder lees je de verhalen van Jessica en Qurein, Andries en Wouter.

Jessica en Qurein Biewenga maakten hun woning nul-op-de-meter:
‘Van gas af was eerste vereiste’

AARLE-RIXTEL – Hoe richt je je huis zo in dat de gasleiding kan worden dichtgeknepen? Jessica en Qurein Biewenga stelden hun Aarle-Rixtelse tussenwoning open als voorbeeld.

Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad >
Bekijk de woning van Jessica en Qurein hier >

’Het stof dwarrelde in mijn ogen, en de spijkers van de vloer krasten in mijn hoofd’. Maar nu is Andries’ huis uit 1892 bijna gasloos.

HAARLEM – Ze hangen aan zijn lippen, de tien Haarlemmmers die worden rondgeleid door Andries Tieleman in zijn bijna gasloze huis uit 1982. Want wie wil dat niet, een stabiele energierekening.

Lees hier het hele artikel van het Haarlems Dagblad >
Bekijk de woning van Andries hier >

Strippen én driedubbel isoleren om te besparen:
Wouter verduurzaamde zijn huis in Boxtel

BOXTEL – Hij vertelt andere mensen heel graag over hoe hij zijn jaren 60-huis verduurzaamde. Volgens Wouter Baaijens uit Boxtel was het een kwestie van strippen, isoleren en energiebesparende apparaten aanschaffen. Veel werk, maar het resultaat is de moeite waard.

Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad >
Bekijk de woning van Wouter hier >


Het hele jaar door contact met huiseigenaren

Heb je de thematours gemist? Op ons platform kun je het hele jaar door terecht bij huiseigenaren met je vragen. Vind een woning die de maatregelen heeft toegepast waar jij nog over twijfelt en klik op de stel-een-vraagknop. Stel je toch liever je vragen in het echt? Op zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november kun je tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route weer op bezoek bij een huiseigenaar. Houd de sociale media en de nieuwsbrief in de gaten en blijf helemaal op de hoogte!


Scroll naar boven
Ga naar de inhoud