Hoekwoning - 1974, Zeist

Hoekwoning - 1974, Zeist

Woning
  • Vooraanzicht huis met speeltuin

  • Vooraanzicht woning

  • Vooraanzicht woning (2)

  • HR++-glas woonkamer met U-waarde 1,1 in bestaand houten kozijn

Ervaringen met de (ver)bouw
Dakisolatie in doe-het-zelf met hennep e.d.: aangenaam materiaal om mee te werken. Heeft in de winter goed isolerend effect en houdt in de zomer de warmte behoorlijk buiten. Spouwisolatie snel uitgevoerd en behoorlijk effectief. Vloerisolatie met PUR-schuim weinig effectief, vloer in winter blijft tamelijk koud. Ramen: HR++-glas houdt kou en eventueel hinderlijk geluid behoorlijk goed buiten. Installatie van zonnepanelen en zonneboiler is vlot uitgevoerd.
Plannen voor de toekomst
Ons huis van 113 m2 is nu redelijk goed geïsoleerd. Dankzij zuinig stookgedrag zitten we de laatste jaren op 500-550 kuub gas per jaar. De vijf zonnepanelen hebben in het eerste productiejaar 1475 kWh opgebracht. Netto komt ons verbruik daarmee op rond 400 kWh per jaar. Met dit lage energiegebruik is het financieel een hele stap om met behulp van bijvoorbeeld een lucht-waterwarmtepomp aardgasvrij te gaan wonen. Met een energierekening (Pure Energie, groen) van rond 40 euro per maand wachten we nu de verdere ontwikkelingen op het gebied van aardgasvrije wijken af.
Adviezen
Verstandig om bij aankoop van een woning direct de gewenste maatregelen te laten uitvoeren en daarbij ook rekening te houden met de gemeentelijke plannen op het gebied van aardgasvrij wonen. Op basis van een doordacht verbeteringsplan vervolgens gedurende de bewoning verdere verbeteringen (laten) aanbrengen. Daarbij er voor zorgen dat je geen 'halve' maatregelen neemt waar je later spijt van krijgt omdat je beter direct een 'hele' maatregelen had kunnen nemen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >