WoningenOmschrijving

Energieneutrale tussenwoning uit 1878. Woning is milieuvriendelijk geïsoleerd en gasloos. Een lucht-water-warmtepomp voor tapwater en woningverwarming en zonnepanelen voor de benodigde energie. Verder is er vloerverwarming en gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals leemstuk, FSC-hout en natuurlijke en gerecyclede isolatiematerialen. De keuken heeft een milieukeur en het toilet wordt doorgespoeld met regenwater.

Kenmerken

Bouwjaar: 1878
Energielabel:
Soort: Tussenwoning
Duurzame woning: Aardgasvrij, Huis met eco-materialen, Nulenergiewoning,

Toegepaste maatregelen

Bouwkundig advies, Lucht/water warmtepomp buitenlucht, Vloerverwarming, PVT-panelen (zonnepanelen), Regenwater hergebruik, Nul-op-de-meter woning, Vegetatiedak (groendak), Dakisolatie binnenkant, Na-isolatie gevel binnenkant (gevelisolatie), HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen

Foto's
Beschreven maatregelen
Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

Voor de binnen-isolatie van de muren is gebruik gemaakt van Oostenrijkse schapenwol van 12cm wat een Rc-waarde geeft van 4,1. Het schuine en het platte dak zijn geïsoleerd met gerecycled glaswol van 20 cm wat een Rc-waarde oplevert van 5,6.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Voor verwarming en tapwater wordt gebruik gemaakt van een lucht/water warmtepomp met een buffervat van 300 liter. De benodigde energie wordt opgewekt door middel van 8 zonnepanelen (300Wp/st).

Hoe is de ventilatie geregeld?

Natuurlijke ventilatie.Interviews

Duurzaam wonen is niet alleen voor nieuwbouw

Bron: Rabobank Zuid-Holland Midden (2019)
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud