Locatie

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1955, Oostzaan


Omschrijving

In 2018 hebben we onze jaren 50 split-level bungalow volledig gestript en geheel duurzaam & gasloos gemaakt.
Warmteterugwinning (WTW) douchewaterDe afvoer van onze douche is voorzien van warmteterugwinning. Het verse douchewater wordt hiermee voorverwarmd waardoor minder water opgewarmd hoeft te worden.
Warmteterugwinning (WTW) ventilatieIn de woning hebben we een ventilatiesysteem aangelegd met warmteterugwinning. Verse lucht van buiten gaat eerst door een fijnstof filter en wordt voorverwarmd door lucht van binnen die de woning verlaat. Hierdoor gaat er bij het ventilereneen stuk minder warmte verloren en de lucht is schoner.
Grond Warmtepomp met passieve koelingOns huis wordt verwarmd door een grond-warmtepomp. Hiervoor is in onze achtertuin 2x 150 meter diep geboord voor een bron met tweetal lussen. De bron levert een constante temperatuur van zo'n 13.5 graden celcius. In de zomer wordt het huis hierdoor indien nodig passief gekoeld door deze temperatuur over een warmtewisselaar met de vloerverwarming te laten lopen.
Vloerisolatie, spouwmuur isolatie, dakisolatie.Het huis is bij de verbouwing geheel opnieuw en extra geisoleerd. Op het dak liggen 18cm dikke PIR platen met aan beide zijden aluminiumfolie. Soortgelijke platen van 5 cm dik zijn ook aan de binnenzijde tegen de muren aangezet. Ook is er spouwmuur isolatie toegepast met HR++ parels met grafiet. Ook de vloer van het huis is extra geisoleerd.
Driedubbel glas / HR++ glasDe gehele woning is voorzien van driedubbel of HR++ glas.
Regenwateropvangssysteem toiletten & wasmachineRegenwater dat op het dak valt wordt opgevangen in een 3.000 liter regenwatertank. De toiletten, buitenkranen en wasmachine zijn op deze tank aangesloten.
72 ZonnepanelenOp het dak van de woning ligt een zonnepanelen systeem van 15kWp. Op een zonnige zomerse dag kan het huis hiermee wel zo'n 90kWh opwekken. De jaaropbrengst van het systeem is zo'n 10.000 kWh.
Slimme Zonnelader elektrische autoWe hebben de beschikking over een autolader met een instelling waarmee de auto enkel geladen wordt als er voldoende zonnestroom is. Op deze manier verbruiken we zo veel mogelijk zelf opgewekte elektriciteit en zo min mogelijk elektriciteit van het net.
Led verlichtingAlle verlichting in en om het huis bestaat uit led lampen en led spots. Buitenverlichting is geschakeld op zonsondergang.
Hoogrendement Houtkachel De houtkachel heeft een rendement van 85% En door de warmteopslag geeft de kachel nadat het vuur uit is nog zo'n 8 uur lang warmte af. De kachel heeft een vermogen van 2-8kWh. Er wordt minder dan 12mg fijnstof uitgestoten.

Kenmerken

Bouwjaar: 1955
Energielabel: A+++
Soort: Vrijstaand
Duurzame woning: Energiezuinige woning

Toegepaste maatregelen

Advies en begeleiding, Bouw en isolatie, Installaties, Woninginrichting, Overig

Foto's
MaatregelenScroll naar top