Duurzame inspiratie voor je woning

1.800 huiseigenaren delen hun kennis en ervaringen via het platform. Een heleboel informatie, waar jij gebruik van kunt maken bij het verduurzamen van jouw woning. We laten je graag zien wat je allemaal kunt vinden op het platform.

1. Bekijk voorbeeldwoningen

Bij de voorbeelden kun je selecteren op bouwjaar en woningtype. Kies hier wat voor jou van toepassing is, bezoek de online profielen en bekijk de maatregelen en ervaringen van de huiseigenaren.

Zoek bijvoorbeeld woningen met een specifieke bouwperiode of woningsoort. Denk aan huur- of koopwoning, maar ook een woonboot, twee-onder-een-kap of bovenwoning. Bij de voorbeelden zie je foto’s van de woning, de maatregelen of het proces van een verbouwing en lees je hoe de huiseigenaar het heeft aangepakt.

2. Vergelijk ervaringen met duurzame maatregelen

Wil je meer weten over specifieke maatregelen zoals spouwmuurisolatie, balansventilatie, vloerverwarming, kierdichting of andere maatregelen? Neem dan eens een kijkje bij de voorbeelden en vergelijk ervaringen met een specifieke maatregel. Selecteer bij de zoekfunctie de maatregelen waar jij voorbeelden van wilt zien.

3. Lees en bekijk inspirerende verhalen

Op het platform zijn tientallen uitgebreide ervaringsverhalen met huiseigenaren te lezen en te bekijken. Zo vertelt Martijn uit Hellevoetsluis hoe je in stappen je huis duurzamer maakt en Selina vertelt in een persoonlijke blog de ervaringen met de verbouwing aan haar jaren ’30 woning in Amersfoort. Paul en Emmy geven een kijkje in hun woning in Lisse. Midden tussen de bollenvelden bouwden zij een huis van natuurlijke materialen en met duurzame toepassingen.

Verschillende huiseigenaren, zoals familie van der Heijden, vertellen in video’s hun ervaringen met duurzaam verbouwen en wonen. Ook zijn er door de jaren heen verschillende bijzondere momenten van dichtbij gefilmd, zoals de thematours, de tweejaarlijkse verkiezing en een terugblik van de Duurzame Huizen Route 2021.

4. Kom in contact met een huiseigenaar

Naast het bekijk van voorbeelden en lezen van ervaringsverhalen kun je ook direct in contact komen met huiseigenaren.

Ga naar het profiel dat jouw interesse heeft gewekt en klik op de button ‘Stel een vraag’. Zo kom je direct in contact met de huiseigenaar. Hier kun je al je vragen of de woning, de maatregelen en de aanpak kwijt.


Wil je per mail op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Duurzame Huizen Route? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je zelf je ervaringsverhaal met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud